Bülent DİKTEPE/KARABÜK,()– KARABÜK Üniversitesi’nde kuşbakışı bakıldığında çevre düzenlemesi, ay ve yıldız olarak tasarlanan 25 bin kişilik stadının yapımı tamamlandı.
Demirçelik kampüsünde yapımına 2011’de başlanan stat, 40 bin 652 metrekare alan üzerine inşa edildi. 25 bin kişilik stat, çevresine çelik konstrüksiyonda kuşbakışı bakıldığında ay ve yıldız görünecek şekilde düzenlendi. Stadın yanındaki direğe de 337 metrekarelik Türk bayrağı asıldı. Stadın hemen yanına ise Hasan Doğan Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu yapıldı.
Stadın helikopterle çekilmiş fotoğraf ve videosu ise dağıtıldı. Rektör Prof.Dr.Burhanettin Uysal, stadyum projesi ve ay yıldızlı çevre düzenlemesiyle dünyada bir ilk olduğunu söyledi. Ay ve yıldızlı stadın 7 gün 24 saat hizmet verecek şekilde tasarlandığını anlatan Rektör Prof.Dr.Uysal, şöyle konuştu:
"Stadyumu projelendirirken öğrenci kulüplerimize ofisler tasarladık. Öğrencilerimizi başkasının kurduğu oyunda rol alan değil oyunu kuran kişiler olmaları, lider olmaları için onlara her türlü fırsatı sunuyoruz. Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu akademik birim binası olarak faaliyette olan stadyumumuzda, kulüplerimiz de ofislerde yerlerini aldılar. Adeta parlayan bir mücevher gibi ulusal değerlerimizin temel simgesi olan ‘Hilal ve Yıldız’ stadyumumuzu kucaklayarak daima parıldamasını sağlayacak."

BD(DS/AÖ) FOTOĞRAF