KAYSERİ Erciyesspor'un Almanya’nın Hamburg takımından renklerine kattığı 22 yaşındaki Jacgues Zoua Daogari Acıbadem Kayseri Hastanesinde sağlık kontrolünden geçti. Düzgün fiziğiyle dikkati çeken ve sapa sağlam çıkan Kamerunlu Zoua, Kayseri Erciyesspor'a transfer olurken, Fenerbahçe'deki hemşehrisi Webo'dan Türk futbolu hakkında bilgi aldığını söyledi.
Almanya'nın Hamburg takımında oynayan ve 5 kez Kamerun A milli takım forması giyen 22 yaşındaki Jacgues Zoua Daogari, Avusturya kampında ve hazırlık maçlarında teknik direktör Bülent Korkmaz'ın yardımcısı antrenör Ayhan Akman tarafından izlendi. Ayhan Akman'ın verdiği olumlu rapor sonrası Kamerun'lu genç santrafor, 1 yıllığına ve sezon bitiminde transfer edilme opsiyonuyla kiralandı. Dün gece Kayseri'ye gelen ve bu saban Acıbadem Kayseri hastanesinde rutin sağlık kontrolünden geçen  Afrikalı futbolcu "türk futbolu hakkında bilgi sahibiyim. süper lig maçlarının bazılarını televizyondan izledim. Türkiye'ye gelmeden ve Kayseri Erciyesspor'un teklifini kabul etmeden önce, Kamerun milli takımından tanıdığım hemşehrim Fenerbahçeli Webo'dan bilgiler aldım. Türkiye'de başarılı olmak, Kayseri Erciyesspor'da goller atmak istiyorum." dedi. Zoua ile ilgili bu gün Türkiye Futbol Federasyonu Kayseri bölge müdürlüğüne başvurulup, lisans çıkarıldığı ve bu oyuncunun pazar günkü Trabzonspor maçı kadrosunda yer alacağı ifade edildi
Öte yandan, Kayseri Erciyesspor'da teknik kadronun sezon başından bu yana A2 takımına göndererek, A kadrosundan çıkarttığı santrafor Björn Vleminckx'e af geldi. Teknik direktör Bülent Korkmaz, tecrübeli forvet oyuncusunu dün itibarıyla yeniden A takımına aldı. Bu arada mavi siyahlıların bir stoper daha alıp, transfer defterini kapatacağı bildirildi.

FOTOĞRAFLI