TÜRKİYE Yüzme Federasyonu tarafından düzenlenen 'Olimpik Kulaçlar Kardeş İller' projesi kapsamında Kahramanmaraş'ta 6 ilden 250 sporcunun katıldığı yüzme yarışları başladı.
12 Şubat Kapalı Yüzme Havuzu'nda başlayan yarışlara; Adana, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Mersin'den 250 sporcu katıldı. Yarışları; Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Mazhar Bozdoğan, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Türkiye Yüzme Federasyonu Kahramanmaraş İl Temsilcisi Osman Çullu, vatandaşlar ile sporcular izledi. 6 ilden gelen 9-14 yaş arası yüzücüler, yarışların sonunda verilecek Kardeş İller Kupası'nı almak için kıyasıya mücadele ediyor.
Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Mazhar Bozdoğan, 2016'dan sonra Anadolu'daki yüzücülerin Türkiye'de söz sahibi olacağına inandığını söyledi. Kardeş iller projesinin kardeşliğin ve yüzle sporunun gelişmesi açısından önemli olduğunu anlatan Bozdoğan, "Bugün baktığımız zaman; birçok yüzücülerimizin iyi derecede yarıştığını görüyoruz. Daha evvel bunları görmüyorduk. Anadolu illerinden de bazı sporcularımız bu proje nedeniyle 2016’dan sonra Türkiye’de söz sahibi olacağına inanıyorum. 7 bölgemiz var; Güneydoğu Anadolu bölgemizde altı il var. Her ay bir ilimizde bir günlük yarışlar düzenleniyor. Herkes birbiriyle fikir, bilgi alışverişinde, bulunuyor. Bilimsel temellere dayalı yüzmeyi oturtturmaya çalışıyorlar" dedi.
Türkiye Yüzme Federasyonu Kahramanmaraş İl Temsilcisi Osman Çullu ise düzenlenen yarışlarla gençlerin ulusal müsabakalara katılma şansının arttığını ifade ederek, "Türkiye Yüzme Federasyonu, uzun yıllar sonra iyi bir projeye karar verdi. İlk defa bu sene uygulanan projeyle sporcularımız yarışıyor. Daha önce ulusal müsabakalara büyükler gidebiliyordu ancak gençler gidemiyordu. Burada şuanda 6 ilden 250 sporcu yarışıyor 50 hakem de görev yapıyor. İnşallah bundan sonra daha güzel şeyler olacak" diye konuştu.