KAHRAMANMARAŞSPOR Teknik Direktörü Orhan Şerit, verdikleri mücadeleyle aldıkları 2-0'lık mağlubiyeti hak etmediklerini, Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Hakan Kutlu ise sezon başından bu yana hakem hatalarıyla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.
Kahramanmaraşspor Teknik Direktörü Orhan Şerit, oynadıkları oyuna göre hak etmedikleri bir mağlubiyet aldıklarını belirterek, "Tabi camiamız için çok önemli maçlar oynuyoruz. Galip gelerek bir noktadan başlamak istiyoruz. Hem takımsal, hem de fiziksel ve ruhsal olarak çok iyi hazırlandığımızı düşünüyorum, ancak maç şartları maalesef istediğimiz gibi gelişmiyor. Özellikle ‘Bu maçtan mutlaka 3 puan alırız’ düşüncesiyle başladık. Bu puanı alabilecek mücadeleyi de ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. 90 dakikanın tümünde oyuna hakim olduğumuzu düşünüyorum, ancak rakip takım çok deneyimli oyunculardan kurulu. Özellikle yakaladıkları fırsatları çok iyi değerlendirdiler kendilerini tebrik ediyorum. Ama 2-0 kesinlikle bizim açımızdan hak ettiğimiz bir skor değil, verdiğimiz mücadelenin karşılığı değil. Ama bu bir futbol müsabakası ve 2-0 ile sonuçlandı, dolayısıyla üzgünüz" dedi.
Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Hakan Kutlu ise sezon başından bu yana hakem hatalarıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek şunları söyledi: "Öncelikle hem Kahramanmaraşspor takımını, hem de Kahramanmaraşlılara teşekkür ediyorum. Bizi burada gerçekten iyi ağırladılar, oyuncuları da çok centilmence iyi bir futbol ortaya koydular ve mücadele ettiler. Maçtan önce ben futbolcu arkadaşlarıma sezon başından bu yana göstermiş oldukları birliktelik ve beraberliğe, oynamış oldukları ve ortaya koydukları oyuna teşekkür ediyorum. Sezon başından beri çok çok üst düzey bir futbol oynayıp güzel bir birliktelik gösteriyorlar. Oynayan, oynamayan, tribünde olan, Mersin’de bıraktığımız arkadaşlarımızla büyük bir birliktelik içerisinde hedefe yürüyoruz. Bugün de çok iyi bir oyun ortaya koydular. Özellikle 10 kişi kaldıktan sonra çok iyi mücadele ettiler. Deplasmanda Kahramanmaraşspor gibi bir takımı 2-0 net yenmelerinden dolayı tebrik ederim. Ama maçtan daha öne geçen şeyler vardı. Sezon başından bu yana hakem hataları bizi buluyor. Bugün de verilmeyen bir penaltımız, çok kolay çıkan sarı ve kırmızı kartlar ve verilmeyen çok bariz bir golümüz var. Sezon başından beri ben en az 5-6 iptal edilen bariz golümüzü sayarım. Bize verilen kartları gösteririm. Bugün maçın hakem için çok talihsiz bir gündü. Çok bir yönetim gösterdi ama oyuncularım bunun da üstesinden geldi. Hakemlerin çok daha dikkatli olmalarını istiyoruz. Sonra kenarda itiraz ettiğimiz zaman en ufak şeyde tribüne yollama tehdidiyle karşı karşıya kalıyoruz. Futbol Federasyonu da buna bir önlem alması gerekiyor. İnşallah bundan sonraki hakem atamalarında daha dikkatli olurlar."