1461 Trabzon Teknik Direktörü Kadir Özcan’ın, Trabzon’un Akçaabat İlçesi’ndeki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu ambulans ile getirildiği Haçkalı Baba Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen 61 yaşında hayatını kaybetmesi, Trabzon spor camiasını yasa boğdu. Ölüm haberini alan İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, Trabzonspor’un ve milli takımın eski teknik direktörü Şenol Güneş, Trabzonsporlu futbolcular, 1461 Trabzonlu futbolcular ve spor camiası ile yakınları Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’ne akın etti.

HAMİ: SAYGI DUYDUĞUMUZ BİR İSMİ KAYBETTİK

Trabzonspor Yardımcı Antrenörü Hami Mandıralı, çok değerli bir ismi kaybettiklerini belirterek, “Bugün çok ilginç şeyler yaşadım. Bugün idmanını seyretmiştim hocamın, uzaktan bakıştık. İki saat önce ağabeylerimle otelde onu konuştuk. Eve geldim ölüm haberini duydum. Nasıl tarif edilir, nasıl açıklanır bilemiyorum ama ben hep saygı duyduğum ve değer verdiğim büyüğüm, abim, canım, dostum arkadaşımdı. Kaybettik, üzüntülüyüz, başımız sağ olsun” dedi.

1461 TRABZON BAŞKANI BÜLBÜL: BABAMIZI KAYBETTİK

1461 Trabzon Başkanı Şaban Bülbül ise çok büyük üzüntü yaşadıklarını vurgulayarak, “Acımız büyük, hem 1461 Trabzon, hem Türk futbolu babasını kaybetti. O bizim için her şeydi. Yöneticiydim bize babalık, ağabeylik yapıyordu. Özellikle çocuklar babalarını kaybetti. Geride kalanlara uzun ömürler diliyoruz. Kalp krizi geçirdi. Önceden de rahatsızlığı vardı ama yürüyüşünü yapardı. Yemesine içmesine, her şeyine dikkat eden birisiydi Kadir hocamız. Ölümün zamanı ve yeri hiç belli olmuyormuş onu öğrendik. Allah gani gani rahmet eylesin, kalanlarına başsağlığı diliyoruz” diye konuştu.

KADİR ÖZCAN’IN KARİYERİ

Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nde 21 Haziran 1952 yılında doğan Kadir Özcan, futbola Trabzonspor alt yapısında başladı. Ardından Trabzonspor ile profesyonel sözleşme imzalayan Özcan, 1971-1980 yılları arasında Trabzonspor’da forma giydi. Bordo – mavili formayla 4 şampiyonluk yaşayan Özcan, 1980 yılında ise Zonguldakspor’a transfer oldu. Özcan, buradaki performansının ardından Galatasaray’a transfer oldu ve sadece bir sezon oynadıktan sonra futbolu bıraktı. Özcan, 5 kez de A Milli formayı giydi. Aktif futbol yaşantısına son verdikten sonra da futboldan kopmayan Özcan, antrenörlük kariyerine başladı. Özcan, sırasıyla Bulancakspor, Sökespor, Bafraspor, Ünyespor, Nevşehirspor, Çaykur Rizespor, Trabzonspor(Yardımcı antrenör), Orduspor, Gümüşhanespor, Akçaabat Sebatspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Zonguldakspor, Kasımpaşa, Malatyaspor, Kartalspor ve Giresunspor takımlarını çalıştırdı. Özcan, sezon başında ise Mustafa Akçay’ın Trabzonspor’un başına geçmesinin ardından 1461 Trabzon’un başına getirilmiş ve, “Yuvama döndüğüm için çok mutluyum” diye açıklama yapmıştı.

Öte yandan Kadir Özcan'ın cenazesinin yarın yada ertesi gün defnedileceği açıklandı.