Zafer BARIŞ/KAYSERİ,()– BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Kadir Has Stadı'nın 2014-2015 futbol sezonuna hazırlanması için çalışmalarda sona yaklaşıldığı, yeni turnikelerin yanı sıra ek 460 güvenlik kamerasının takıldığı açıklandı.
UEFA'nın en yüksek standardı olan 4 yıldızın verildiği stat hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Koordinatörü Ali Üstünel, şunları söyledi:
"YÜKSEK ÇÖZÜNÜRLÜKLÜ 460 KAMERA YERLEŞTİRİLDİ"
"Sahanın etrafındaki tartan pist uzun süreli kullanımdan dolayı aşınmıştı. Tartan pisti iptal edip drenaj sistemini güçlendirmek suretiyle yeni zemin hazırlığı içindeyiz. Birkaç gün içinde bu çalışma sona erecek. Bununla birlikte sporda şiddeti önlemeye yönelik kanunun gereklerini yerine getirmek için mevcut 160 adet güvenlik kamerasına ilaveten 460 adet yüksek çözünürlüklü kamera yerleştirildi. Yine Passolig sistemine uygun 54 dijital turnike yerleştirildi. Stadyumumuz yeni sezona tam ve eksiksiz olarak girecek. Hem Kayseri Erciyesspor'un hem de Kayserispor'un maçlarına en iyi şekilde ev sahipliği yapmış olacağız."
"UEFA KADİR HAS'A 4 YILDIZ VERDİ"
Kadir Has Stadı'nın kalitesinin UEFA tarafından da tescillendiğini vurgulayan Ali Üstünel, her denetimden yüzlerinin akıyla çıktıklarını ifade ederken de şunları söyledi:
"Kadir Has Stadı, Futbol Federasyonu tarafından Türk Milli Takımı'nın Euro 2016 eleme müsabakalarını oynayacağı aday statlardan birisi olarak bildirildi. Bunun için stadımızda 2 ay kadar önce UEFA denetçileri tarafından bir inceleme yapıldı ve bunun sonucunda UEFA değerlendirmelerinin en yüksek standardı olan 4 yıldız verildi. Bu da önümüzdeki dönemde milli takımımızın yeniden Kayseri'ye gelmesi anlamını taşıyor. İnşallah bu konudaki beklentimiz de boşa çıkmayacak ve milli takımımızı yeniden Kayseri'de ağırlayacağız."

FOTOĞRAFLI