Galatasaray ve Beşiktaş'ın kazandığı haftada sarı lacivertliler, 3 maçtır yenildiği Akhisar Belediye karşısına mutlak galibiyet parolası ile çıktı. Taraftarı önünde oynadığı son 9 lig maçının 8’ini kazanan, birinde de berabere kalan Fenerbahçe, Kadıköy’de son mağlubiyetini Akhisar Belediye’den almıştı.


F.BAHÇE 2 FARKI KORUYAMADI
     
Fenerbahçe maça iyi başladı ve rakibini sindirdi. Akhisar'a pozisyon şansı tanımayan sarı lacivertliler, Fernandao'nun golleriyle 2 farklı üstünlüğü yakaladı. Ancak ikinci yarıda işin rengi değişti ve ortaya bambaşka bir maç çıktı. Önce Güray7ın penaltısı ile farkı 1'e indiren konuk ekip, Ferreira ile de beraberliği yakaladı. Fenerbahçe'nin 3. gol için kurduğu baskı sonuç vermeyince mücadele 2-2 sona erdi.

Fenerbahçe böylece hem ligde üst üste 3. puan kaybını yaşamış oldu hem de 3 maçtır yenildiği Akhisar karşısında bir şok daha yaşadı. Haftaya lider Beşiktaş ile aynı puanda averajla 2. sırada giren Fenerbahçe, bu kez Galatasaray'ın ardından averajla 3. sıraya geriledi.

AKHİSAR GEÇİT VERMİYOR

Akhisar Belediyespor ile Spor Toto Süper Lig’de 7. randevusuna çıkan Fenerbahçe, 4. kez puan kaybı yaşadı.

Manisa ekibi ile oynadığı son 3 maçında sahadan puansız ayrılan sarı-lacivertli ekip, Akhisar Belediyespor’a karşı yine puan kaybı yaşadı. Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor’a karşı son galibiyetini 2013-2014 sezonunun ilk yarısında Kadıköy’de 4-0’lık skorla almıştı.

Fenerbahçe: 2 - Akhisar Belediyespor: 2

Stat: Ülker

Hakemler: Serkan Çınar, Kemal Yılmaz, Ali Saygın Ögel

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Diego (Dk. 60 Ozan Tufan), Meireles (Dk. 60 Josef de Souza), Alper Potuk (Dk. 72 Van Persie), Nani, Fernandao

Akhisar Belediyespor: Lukac, Ahmet Cebe, Douglao, Caner Osmanpaşa, Kadir Keleş, Custodio (Dk. 89 Bruno), Merter Yüce, Sami (Dk. 78 Hasan Kabze), LuaLua (Dk. 46 Nguemo), Güray Vural, Rodallega

Goller: Dk. 11 ve 37 Fernandao (Fenerbahçe), Dk. 56 Güray Vural, Dk. 68 Douglao (Penaltıdan) (Akhisar Belediyespor)

Sarı kartlar: Dk. 25 Ahmet Cebe, Dk. 90+1 Douglao (Akhisar Belediyespor), Dk. 35 Fernandao, Dk. 39 Caner Erkin, Dk. 62 Ozan Tufan (Fenerbahçe)