Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu ilk maçında Norveç temsilcisi Molde'ye sahasında 3-1 yenilerek kötü bir başlangıç yaptı.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'ndeki maça sarı-lacivertliler, taraftarının desteğiyle tempolu bir oyunla başladı. Girdiği pozisyonları değerlendiremeyen Fenerbahçe, Ozan Tufan'ın neden olduğu penaltıyı 36. dakikada Hoiland'ın gole çevirmesiyle yenik duruma düştü. Bu gole 42. dakikada Nani'yle karşılık veren Fenerbahçe soyunma odasına 1-1'lik beraberlikle gitti.

İkinci yarının başında Elyounoussi'nin golüyle yenik duruma düşen Fenerbahçe, istediği oyunu ortaya koyamadı. Rakibin kontra ataklarının durduramayan sarı-lacivertliler, Elyounoussi ve Linnes üst üste golleriyle 3-1 yenik duruma düştü. Etkisiz bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe, maçı çevirmek için yeterli performansı göstermedi ve gruba mağlubiyetle başladı.

Fabiano kötü başladı

Fenerbahçe'nin Brezilyalı kalecisi Fabiano Ribeiro, sarı-lacivertli formayla çıktığı ilk maçta kalesinde 3 gol gördü.

Brezilyalı file bekçisi, rakibin biri penaltıdan olmak üzere attığı 3 gole de engel olamadı. Fabiano topu oyuna sokarken yaptığı hatalarla da taraftarın tepkisini aldı.

Nani, Kadıköy'deki gollerine devam etti

Fenerbahçe'nin Portekizli yıldız futbolcusu Luis Nani, Kadıköy'de gollerine devam etti.

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında oynanan ve 2-1 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle tamamlanan maçta rakip fileleri 2 kez havalandıran Nani, Molde karşılaşmasını da boş geçmedi.

Maçın 42. dakikasında sahneye çıkan Nani, takımı 1-0 gerideyken beraberlik golünü kaydetti. Ligde iki golü atan Nani, Avrupa'da ise Fenerbahçe formasıyla ilk golünü kaydetti.

Fenerbahçe: 1 - Molde: 3

Hakemler: Benoit Bastien, Hicham Zakrani, Frederic Haquette (Fransa)

Fenerbahçe: Fabiano, Şener Özbayraklı, Alves, Kadlec, Caner Erkin, Mehmet Topal (Dk. 58 Fernandao), Ozan Tufan, Meireles (Dk. 69 Uygar Zeybek), Volkan Şen, Nani, Van Persie (Dk. 69 Alper Potuk)

Molde: Horvath, Linnes, Gabrielsen, Forren, Rindaroy, Daniel Hestad, Singh, Eirik Hestad (Dk. 79 Hussain), Moström (Dk. 87 Toivio), Elyounoussi, Hoiland (Dk. 66 Kamara)

Goller: Dk. 36 Hoiland (Penaltıdan), Dk. 53 Elyounoussi, Dk. 65 Linnes (Molde), Dk. 42 Nani (Fenerbahçe)

Kırmızı Kart: Dk. 84 Elyounoussi (Molde)

Sarı kartlar: Dk. 24 Mehmet Topal, Dk. 35 Nani, Dk. 79 Alper Potuk (Fenerbahçe)Kadıköy'de Molde faciası!