İstanbul-(fotoğraflı)



Judo Türkiye Süper Lig şampiyonu Galatasaray, yarın Paris'te judonun "Şampiyonlar Ligi" olarak adlandırılan Avrupa Kulüpler Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

Judo Süper Lig'de 2013 sezonunu kadınlarda yenilgisiz, erkeklerde ise tek mağlubiyetle şampiyon kapatan Galatasaray, yarın Paris'te çok ciddi bir sınav verecek. Galatasaray, judonun "Şampiyonlar Ligi" olarak adlandırılan ve Avrupa'nın en iyi takımlarını buluşturan Paris'teki Kulüpler Şampiyonası'nda madalya mücadelesi verecek. Kadrosunda Majlinda Kelmendi ve Yarden Gerbi gibi dünya şampiyonu yabancıları da bulunduran Galatasaray, geçen yıl bu şampiyonada erkeklerde ve kadınlarda üçüncü olmayı başarmıştı.

"HEDEFİMİZ PODYUM"

Bu yıl da hedeflerinin yine erkeklerde ve kadınlarda madalya almak olduğunu vurgulayan Galatasaray antrenörü Ercan Çakıroğlu, "Çok zorlu bir sınav bizi bekliyor. Bu organizasyon dünyanın en iyi judocularını buluşturuyor. Hedefimiz kesinlikle podyum. Uzun süredir bu müsabakaya hazırlanıyoruz. Kadromuzdaki milli sporcularımıza ve yabancı judocularımıza güveniyorum. Özellikle kadınlarda biraz daha iddialıyız." diye konuştu.



(MA)