GAZİANTEP'te derslerinde başarılı olan 11 öğrenci, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından evlerinden alınarak Gaziantepspor-Trabzonspor maçına götürüldü.
Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, başarılı öğrencileri Süper Lig futbol karşılaşmalarına götürmeyi sürdürüyor. Kızılhisar Mahallesi'nde bulunan ilkokulda eğitim gören, aralarında 5 Eylül 2012'de Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan Bakım Onbaşı Hayri Kaya'nın 12 yaşındaki erkek kardeşi Mehmet Sait'in de bulunduğu 11 öğrenciyi evlerinden alan jandarmalar, önce İl Jandarma Komutanlığı'nı gezdirdi. Öğrenciler, askerlerle kışlayı gezdikten sonra Kamil Ocak Stadı'nda oynanan ve Gaziantepspor'un Trabzonspor'u 3-2 mağlup ettiği karşılaşmayı izledi. İlk defa Süper Lig maçı izleyen çocuklar, tribünden Gaziantepspor'a destek verdi. Maçın ardından öğrenciler, jandarmalar tarafından araçlarla evlerine götürülerek, ailelerine teslim edildi.
Kızılhisar Mahallesi Muhtarı Mustafa Acar, jandarmanın uygulamasına şaşırdıklarını belirterek, "Çocuklarımız için son derece güzel bir faaliyet oldu ve hayatlarında ilk kez bir lig maçı izlediler. Jandarmamız çocuklarımızı bizden bile daha çok düşünmektedir. Çünkü, hafta sonu olmasına rağmen tüm zamanlarımızı çocuklarımıza harcamak bir gönül işidir. Bu tür uygulamalar jandarma ile insanımız arasındaki samimiyeti daha da pekiştirmektedir. Jandarma teşkilatımıza bu duyarlı davranışından dolayı tekrar teşekkür ederiz" dedi.