KADINLAR Futbol 2. Lig Play-Off mücadelesinden zaferle ayrılarak 1. Lig'e yükselen Beden Eğitimi ve Spor Eğitim Merkezi'nin (BESEM) kadın teknik direktörü Feriha Paylar, sıfırdan yarattığı bir takımı zirveye çıkarmanın mutluluğunu yaşıyor.
7 yıl önce eşi Erbil Paylar'la kurduğu kulüpte oynayacak futbolcu bulabilmek için okul okul, mahalle mahalle dolaştığını, teknik direktöre verecek paraları olmadığı için kursa gidip antrenör belgesi aldığını, koca sezonu Çiğli Belediyesi'nin yaptırdığı tek formayla tamamladıklarını belirten Feriha Paylar, "Kupayı aldığımız gün tüm sıkıntılarımız bitti" dedi.
Play off'ta rakipleri bir maçta için 2-3 bin TL prim alırken, kendilerinin TFF'nin verdiği deplasman katkı payları yetmediği için ceplerinden para ödemek zorunda kaldıklarını söyleyen Feriha Paylar, "Tek hedefimiz Türkiye'de kadın futbolunun gelişmesi. Bunu yaparken topluma iyi yetişmiş, eğitimli ve ahlaklı bireyler kazandırmayı da amaçlıyoruz" diye konuştu.
1. Lig'de işlerinin zor olacağını ve sponsora ihtiyaç duyacaklarını sözlerine ekleyen Paylar, "Bugün Konak Belediyespor'un kadrosunda 4 yabancı, 8 milli futbolcu var. Karşıyaka Belediyesi başta olmak üzere tüm ilçe bu kızlara sahip çıkmalı" ifadesini kullandı.

(YC/AÖ) FOTOĞRAF