BUCASPOR taraftarı İzmirli dağcı Tolga Ilgım, Karşıyaka Başkanı Fatih Diniz’in desteği ile tırmandığı Antalya Bey Dağları’nın en yüksek tepesi olan 3070 metrelik Kızlar Sivrisi’ne yeşil kırmızılı bayrağı dikti.
İzmir Gençlik Merkezi’nde yaklaşık bir yıldır dağcılık eğitimi alan Ilgım, Kızlar Sivrisi’ne yapacağı ilk ciddi tırmanış öncesi İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Belediyesi, Bucaspor ve Altınordu yönetimlerinden destek istedi.
Yaklaşık 1500 TL tutacak masraflar için yardım talebinde bulunduğu tüm kişi ve kurumlardan ret cevabı alan genç dağcıya, Karşıyaka Başkanı Diniz’den yardım eli uzandı. Kulüp binasına davet ettiği Tolga Ilgım’ın, "Ama ben Bucasporluyum" sözlerini tebessümle karşılayan Diniz, genç sporcuya 1500 TL verip, başarı diledi. Bu jesti karşılıksız bırakmayan Ilgım da 3070 metrelik zirvede Karşıyaka bayrağını açıp, Başkan Diniz’e teşekkür etti.
Fatih Diniz’in gerçek bir Fair Play örneği sergilediğini dile getiren Tolga Ilgım, “Özellikle Buca’dan olumsuz yanıt alınca çok üzülmüştüm. Şansımı denemek üzere Fatih Diniz’e mail attım, geri dönüş yapınca çok şaşırdım. Kulüpteki görüşmede fanatik Bucasporlu olduğumu söylememe rağmen yardım etti. Ben de kendisinden bir Karşıyaka bayrağı istedim ve zirveye çıkınca açacağıma söz verdim. Sözümde durduğim için çok mutluyum" dedi.

EA(YC/AÖ) FOTOĞRAF