İZMİR Büyükşehir Belediyespor'un 14 yaşındaki atleti Batuhan Hızal, 1 yıl önce başladığı çekiç atmada yaş kategorisinde zirvenin tek sahibi oldu.
Futbol oynarken uzun taç atışlarıyla dikkat çektiği için keşfedilen Batuhan Hızal, 1 yıl içinde çekiç atmanın tüm inceliklerini öğrendi ve katıldığı ilk Türkiye Şampiyonası'nda zirveye çıktı. Mersin'de düzenlenen Uluslararası Seyfi Alanya Atmalar Kış Şampiyonası'na 16 yaş altı kategorisinde 55.36'lık derece ile altın madalya kazanan Batuhan, 16 Yaş Altı Atletizm Ligi 1'inci Kademe Yarışmaları'nda da yine birincilik elde etti.
Çekiç atmada pek çok atma özelliğinin bir arada bulunduğunu söyleyen Batuhan Hızal, "Atletizm, futbol oynamaktan çok daha zevkli. Bu sporda bir ekol olmak istiyorum. Kendimi hep dünya şampiyonu olarak hayal ediyor ve rekortmen Yuriy Sedykh'in videolarını izliyorum" dedi.
Antrenör Turgay Çabukel ise, "Daha ilk şampiyonasında tüm rakiplerinden çok daha iyi bir derece yaparak altın madalya kazanması bunun bir işareti. Düzenli ve koordineli bir çalışma ile atletizmde olimpiyat kapasitesine sahip bir sporcu" diye konuştu.

FOTOĞRAF