İZMİR Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 1976 yılından bu yana hizmet veren Sporcu Sağlık Merkezi'nin içler acısı durumu, "Bu nasıl sağlık anlayışı" sorusunu akıllara getiriyor.
1990 yılında Atatürk Spor Kompleksi'ne taşınan merkezde 2008 yılında Dr.Şaban Acarbay'ın başhekimlik görevinden istifa etmesinin ardından yavaş yavaş kaderine terk edildi. Binlerce sporcunun sağlık muayenesinin yapıldığı merkez, dışarıdan bakıldığında eskimiş yırtık perdeleri, bazıları kırılmış, kirli camları, yıpranmış kapıları, sıvası dökülmüş duvarları, her yanı sarmış örümcek ağları ve moloz yığınlarıyla kullanılmayan, atıl bir bina görüntüsü vermeye başladı.
Bahçe bölümündeki Atatürk büstü, bakımsızlığı ve parçalanmış kaidesiyle dikkati çekiyor. Bakımsızlıktan çöplük haline dönen bahçe, yabani otları, yosun tutan havuzu, çatısı parçalanan kamelyasıyla hastaların değil, sokak hayvanlarının barınağı durumuna geldiği gözleniyor.
"DEPREME DAYANIKSIZ RAPORU VERİLDİ"
İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, harabeye dönen Sporcu Sağlık Merkezi için "depreme dayanıksız" raporu verildiğini dile getirdi. Binanın yavaş yavaş boşaltıldığını belirten Tatlısu, "Tehlike arz ettiği için merkezi kısa süreliğine İl Müdürlüğü binamıza taşıyacağız. Mevcut bina güçlendirme çalışmalarının ardından yeniden modern bir görünüm kazanacak" dEDİ.
PROJELER ATIL DURUMA DÜŞÜRDÜ
Sporcu Sağlık Merkezi'nin hayata geçirilemeyen projeler nedeniyle atıl duruma düştüğü öğrenildi. Atletizm Federasyonu, Ege Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu ile birlikte binayı Uluslararası Yüksek Performans Merkezi'ne çevirmek istiyordu. Ayrıca binanın Olimpiyat Hazırlık Merkezi haline getirilmesi gündeme gelmişti. Projelerden vazgeçilmesi nedeniyle binaya yatırım yapılmadı.
DOKTOR SAYISI DÜŞTÜ
Alanında Türkiye'nin ilk örnek kuruluşu olan merkezde 30 yıla yakın başhekimlik yapan Dr. Şaban Acarbay döneminde 8 doktor, 1 laborant ve 1 teknisyenle milli takımlara, profesyonel ve amatör sporculara, hakemlera, antrenörlera, beden eğitimi öğretmenlerine, yöneticilere, spor okulu öğrencilerine, GSİM personeline ve spor medyasına sağlık hizmet veriliyordu. Şimdi ise doktor, diş hekimi, teknisyen ve personel olmak üzere dört görevli bulunuyor.

MK(YC/AÖ) FOTOĞRAF