İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2013 spor bütçesinden artan 4.5 milyon TL’yi İzmir kulüplerine dağıtacaklarını açıkladı.
Müjdeyi Altınordu’nun tarihi Havagazi Fabrikası’nda gerçekleşen 90'ıncı kuruluş yıldönümü kutlamalarında veren Kocaoğlu, "Büyükşehir Belediyesi olarak, yasal zeminde, olanaklarımız ölçüsünde ve gücümüz yettiğince sizlere destek olmaya çalışıyoruz. Bu yıl spor bütçesinden tasarruf ettiğimiz 4.5 milyon liralık fonu, futbol kulüplerimize tahsis edeceğiz" dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde alınan karara göre yardımdan aslan payı PTT 1'inci Lig’de yer alan Bucaspor ve Karşıyaka’ya gidecek. İki kulübe 1’er milyon TL verilirken, 2'nci Lig’deki Altınordu, Altay ve Göztepe 500’er bin TL alacak. 3'üncü Lig temsilcileri Menemen Belediyespor, Bergama Belediyespor ve Balçova Belediyespor’a 200’er bin lira verecek Büyükşehir Belediyesi, Bölgesel Amatör Lig ve Süper Amatör Lig’deki İzmirspor, Y.Bornovaspor, Yeşilova ve Torbalıspor’a 100’er bin TL aktaracak. (YC/AÖ)