İtalyan spor yazarlarından Andrea Santoni, Cesare Prandelli'nin Galatasaray'ın başına geçmesi an meselesiyken, bunun aksinin de mümkün olduğuna işaret etti. Santoni, "CV'si kendisinden daha parlak olan Mancini'nin Galatasaray'dan ayrılması Prandelli'yi düşündürürken, Dünya Kupası'ndan sonra Türkiye'de de başarısız olma kaygısı yaşıyor. Onun için para önemli değil, başka bir başarısızlık yaşayıp, kariyerini riske atmak istemiyor" diye konuştu.

Cesare Prandelli'yi yakından tanıyan spor yazarlarından, Corriere dello Sport kadrosundan Andrea Santoni ile Tuttosport gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı ve Yazı İşleri Müdürü Gianni De Pace, Doğan Haber Ajansı'na değerlendirmelerde bulundu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın Pazartesi günü İstanbul'a gelip görevine başlayacağını işaret ettiği Prandelli'nin hala kararsız olduğunu öne süren Santoni, "Prandelli'nin Türkiye'ye gidip gitmeyeceği hala belli değil. Hala bu ihtimali değerlendiriyor. Ben gitme konusunda kararlı olduğunu düşünmüyorum" iddiasında bulundu.

56 yaşındaki teknik direktörün, tanımadığı, bilmediği bir atmosfer olan Dünya Kupası'ndaki hezimeti sonrası büyük bir çöküntü yaşadığını dile getiren Santoni, "Prandelli'nin kafasında hala birçok belirsizlik varken, Galatasaray'da da belirsiz durumlar söz konusu. Drogba gitti ve oyuncu alamıyorlar... Prandelli'nin hayatı boyunca karşılaşmadığı büyük bir miktar teklif ediliyor. Prandelli yaşadığı kötü deneyimi geride bırakmak için mücadele ediyor. Onun için birincil önemli olan para değil. Bu durumunda neyin daha önemli olduğuna karar vermeye çalışıyor" dedi.

MANCINI, TERİM GİBİ BİR EFSANEDEN SONRA GALATASARAY'A GİTMEKTE TEREDDÜT ETMEDİ

Prandelli'nin muhakkak işini yapmaya geri döneceğini belirten Santoni, "O şu an bir bilanço yapıyor. CV'si kendisinden daha parlak olan, zaferlere imza atmış olan Mancini'nin neden Türkiye'den ayrıldığını sorguluyor. Mancini ve Prandelli çok farklılar. Mancini hep yıldız idi, diğeri ise hiç öyle olamadı. Bu nedenle Mancini bir efsanenin; Fatih Terim'in ardından Galatasaray'ın teklifini çekinmeden kabul edebildi ve gerek yerel ligde gerekse de Şampiyonlar Ligi'nde takımı ileriye taşıdı. Buna rağmen Mancini'nin oradan ayrılması Prandelli'yi düşündürüyor ve onun yerini almakla almamak arasında gidip geliyor" diye sözlerini sürdürdü.

Tomas Ujfalusi ve Felipe Melo gibi tanıdığı isimlerin orada olmasının Prandelli için bir avantaj olduğunu ifade eden Santoni, "Prandelli büyük bir zanaatkar. Gençleri kullanmayı çok iyi bilse de, ne yazık ki CV'si parlak değil. Prandelli bunlar üzerinde düşünüyor. Brezilya üzerine bir başarısızlık daha kaldıramaz. Yani mesele sadece para değil. Kötü bir imaj yaratıp, kariyerini riske atmak istemez. Prandelli, kariyeri için daha çok şey yapması gereken bir isim" dedi.

Kariyer geçmişi dolayısıyla Prandelli'nin Türkiye'de bir problem yaşayacağını sanmadığını söyleyen Santoni, "Ancak Türkiye'de çalışma ortamının uygun olduğundan emin olmaya çalışıyor. O, sadece teknik anlamda değil, ahlaki anlamda da iyi bir teknik direktör. Sadece ne yazık ki Brezilya'da 4 yıllık milli takım deneyimini yaktı" diye değerlendirmede bulundu.

TÜRKİYE'DEKİ SICAK ATMOSFER, ÜZERİNDE BASKI UNSURU OLABİLİR

Gianni De Pace de Prandelli ile Mancini arasında büyük bir seviye farkı olduğuna değinerek, "Ancak Prandelli daha sessiz, daha metodik ve daha sağlam karakterli birisi. Takımlarını iyi oynatmayı bilir. Dünya Kupası'ndan sonra biraz ışığını kaybetti ve onun, kendisine omuz verecek bir kulübe ihtiyacı var. İtalyan futbolu ne yazık ki krizde ve Prandelli üzerindeki baskıdan dolayı hatalar yaptı. Uyumlu bir takım oluşturması için Galatasaray ona biraz zaman vermeli, çünkü Prandelli'nin buna ihtiyacı var" diye konuştu.

Galatasaray'ın yıldızlara sahip bir takım olduğunu ve Türkiye'de sıcak atmosferin varlığına dikkat çeken De Pace, "Bu Prandelli üzerinde baskı yaratabilir. Bu noktalarda Prandelli'nin açığı var. Mancini ise, sıcak atmosferlere, zaferlere daha alışkın. Mancini, Türkiye'ye gitmeden önce de hem futbolcu hem de teknik direktör olarak zaferler elde etmişti. Prandelli ise hiçbir şey kazanmadı. Bu bir handikap olabilir" diye sözlerini sürdürdü.

GALATASARAY PRANDELLİ İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT

Prandelli'nin çok çalışkan ve somut birisi olduğunu ifade eden De Pace, şöyle konuştu:

"O'nun Türkiye'de zorluk yaşayacağını düşünmüyorum. Juventus ve Fiorentina gibi önemli takımları çalıştırdı. Yazık ki Roma'da pek bir şey yapamadı, çünkü o dönem eşi vefat etti. Prandelli'nin artık şeytanın bacağını kırarak, Türkiye'de bir zafer elde etmesi lazım. Yoksa kendini zora sokar ve üzerindeki baskıları artırır. Galatasaray'daki atmosfer çok sıcak ve Prandelli bunu yönetme kabiliyetine sahip. Uzun zamandır bir kulübü çalıştırmıyordu ve bunu istediğini biliyoruz. Galatasaray, onun zafer elde etmesi için büyük bir fırsat. Bence Prandelli Galatsaray'a, Galatasaray da Prandelli'ye çok şey katar."

"MANCINI PAHALI OYUNCULAR İSTER, PRANDELLİ İSE NE VERİRSENİZ ÇALIŞIR"

De Pace, "Prandelli ile Mancini arasındaki en büyük fark ise şu: Mancini pahalı bir teknik direktör olmasının yanında, pahalı futbolcular da almak ister. Prandelli ise nasıl bir takım sunarsanız onunla oynar. Elbette ki bazı garantiler isteyecektir" diyerek, Prandelli'nin elindeki malzemeyi yönetmeyi iyi bildiğini dile getirdi.

Prandelli'nin bu özelliğini, "Aynen bir butiğin vitrinine sadece imzası olan ürünleri koyup, içeride ise daha zanaat ürünlerini satmasına benziyor" diye yorumlayan De Pace, "O, Galatasaray için daha organik bir seçim olabilir" dedi.