MOTO GP Malezya yarışında geçirdiği kaza sonucu iki yıl önce hayatını kaybeden İtalyan pilot Marco Simoncelli anısına düzenlenen yarış başka bir trajediye sahne oldu. "SicDay" adı altında ikinci kez düzenlenen yarışta, altı kez dünya şampiyonu olan 44 yaşındaki İtalyan pilot Dariano Romboni kaza geçirdi. Pilotun sağlık durumunun kritik olduğu açıklandı.
Roma yakınındaki Latina kentinde düzenlenen yarışın ikinci eleme turunda 12'nci virajdan çıkarken kontrolünü kaybeden Romboni, 33 yaşındaki pilot Gianluca Vizziello ile çarpıştı. Kazanın ardından Romboni hareketsiz kaldı. Sağlık ekiplerinin anında müdehale ettiği Romboni, daha sonra Roma Santa Maria Goretti Hastanesi'ne kaldırıldı. İtalyan pilotun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu açıklandı. Kazanın ardından eleme turları iptal edilirken, yarın yapılması gereken yarışla ilgili karar henüz açıklanmadı.
Ekim 2011'de Moto GP Malezya yarışında meydana gelen kazada, Honda adına yarışan İtalyan pilot Marco Simoncelli, Alvaro Bautista ile 4'üncülük mücadelesi verirken, motorun kontrolünü kaybederek yere düştü. Kazanın şiddetiyle kaskı fırlayan ve yerde hareketsiz yatan Simoncelli'ye, arkadan gelen Colin Edwards ve Valentino Rossi'nin kullandığı motosikletler çarptı.
Hemen hastaneye kaldırılan yarışçı hayatını kaybetti. Simoncelli anısına düzenlenen yarışların ikincisinde facia tekrarlandı ve bu kez Dariano Romboni kaza geçirdi. EB(MA/FG)