Türkiye ile İsveç arasından oynanacak hazırlık maçı öncesi İsveç Milli Takımı'nın önemli isimlerinden Zlatan İbrahimoviç ve İsveç Milli Takım Teknik Direktörü Eric Hamren, basın toplantısı düzenlediler.

Türkiye'de olmaktan son derece mutlu olduğunu dile getiren İsveçli oyuncu, Yarın maçta tabi ki bende sahada olmak istiyorum. Ama belimde sorun olduğu bir gerçektir. Bu durum yarın daha net olacak. Oynadığım futbol olarak şu an çok önemli bir noktadayım. Futbol oynamak istiyorum. Yarın sahada kendimi gösterebilmek istiyorum. Galatasaray için olumlu şeylerden bahsedebiliriz. Galatasaray'ın Chelsea ile oynadığı maçta oynadığı futbolun bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Türk liginde dört yetenekli İsveç Milli Takımı'nda oynayan kişi bulunmakta. Bu da Türkiye liginin ne kadar güçlü olduğunu göstermektedir dedi.

Bir basın mensubunun, Şu an 18 yaşında olsanız ne hissedersiniz ve neler söylersiniz şeklindeki sorusunu cevaplandıran İbrahimoviç, bunu hayal etmenin çok güzel olacağını ve şu an 18 yaşında olması halinde şimdi ki yeteneğinin ve o zaman ki enerjisinin muhteşem olacağını belirtti.

Dünya Kupası'nı değerlendiren İbrahimoviç, çok güçlü takımlarını karşılaşacağı çok güzel bir şampiyona olacağını vurgulayarak, Favorim Brezilya olacak. Çünkü ev sahibi takım. Favori takımım ise kulüp düzeyinde oynadığım şu an ki takımda oynayan arkadaşlarımın yer aldığı bir ülkenin kazanmasını isterim. Hollanda, Uruguay, İtalya gibi takımlar var dedi.

İlerleyen zamanlarda Türkiye Süper Lig'ine transfer olup olmayacağı yönündeki soruya ise İbrahimoviç şu yanıtı verdi, Şu an oynadığım takımdan memnunum ve ruhumuz çok iyi. Orada iyi bir sözleşmem var. Paris Saint-Germain'de mutluyum ve devam etmek istiyorum. Türkiye'den teklif gelirse bundan sadece mutluluk duyarım. Tabii ki istenilen bir futbolcu olmak çok güzel.

İsveç Milli Takım Teknik Direktörü Eric Hamren ise, Türkiye'de iki günü çok başarılı şekilde geçirdiklerini ifade ederek, Takım olarak burada olmaktan çok mutluyuz. Tüm hazırlıklarımızı aynı şekilde devam ettirmekteyiz diyerek şöyle konuştu

İki çok iyi futbol ülkesi karşı karşıya gelecek. Türkiye takımının kendi sahasında iyi oynayacağını düşünüyorum. Türk taraftarlarının takımın arkasında büyük destek olduğunu her zaman görmekteyiz. Oyuncular konusunda ise iki oyuncumuzda sorun var. Takım kaptanımız Zlatan İbrahimoviç'in biraz bel sorunu var. O yüzden yarın oynayıp oynamayacağı konusunda net bir bilgi veremiyorum, onun durumuna yarın bakacağız.

Diğer oyuncumuz Rasmos bir önceki maçta geçirdiği sakatlık söz konusu var. Dolayısıyla bu iki oyuncu ile ilgili bir takım soru işaretlerim var. Takım olarak son kararı yarın vereceğiz. Yarın bizim için gerçekten zor bir maç olacak. Takımda fark ettiğiniz gibi yeni oyuncularımız mevcut. Bu oyuncuları bu atmosferde denemek benim içinde çok önemli olacak. çünkü bunlar genç oyuncular Türkiye gibi güçlü bir futbol takımı, güçlü bir taraftar kitlesiyle karşı karşıya gelip onların nasıl bir performans göstereceğini merakla bekliyorum.

Türkiye'nin 2016 Avrupa Şampiyonası eleme grubunu değerlendiren Hamren, Grubu gerçekten zor bir grup, bizim grupta aynı uluslararası maçların hepsi zor ve çekişmeli geçmektedir. Gruba baktığımızda Türkiye'nin önemli ve kritik maçları var. Ancak Türkiye Takımı çok iyi takım o gruptan çıkıp Avrupa Şampiyonası'na gidebileceğini düşünüyorum ifadelerini kullandı.

İsveç Milli Takımı'nda yer alan Türk oyuncuları değerlendiren Hamren, Ben sonuçta İsveç Milli Takımı teknik direktörüyüm. Benim için bu kadroya dahil olan herkes İsveçli bir oyuncudur. Dolayısıyla ben isimlere pek bakmıyorum. Açıkçası pek dikkatimi çekmedi. Benim için alt takımdaki oyuncular olsun, genç milli takımdaki oyuncular olsun. Benim için İsveçli oyuncular önemlidir ve bu oyuncular benim için İsveçlidir diyerek sözlerini tamamladı.

ERCAN ATA - ANKARA

ea(gh)