Ercan ATA/ANKARA, () - İSVEÇ Milli Takımı Teknik Direktörü Erik Hamren, Türkiye ile 5 Mart Çarşamba günü yapacakları hazırlık maçını önemsediklerini belirterek, "Çarşamba günü çok zor bir mücadele olacağını düşünüyorum. Bununla da beraber takımın bu maça hazır olacağını düşünüyorum" dedi.

İsveç Milli Takımı Teknik Direktör Hamren, Ankara'da konakladıkları Grand Rixos Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Avrupa Şampiyonası Elemeleri öncesi yapacakları üç hazırlık maçında kadrolarındaki oyuncuları deneyeceklerini söyledi. Hamren, şöyle devam etti:

"Bu maçın bizim için öncelikle çok önemli olacağını belirtmek istiyorum. Önümüzde 3 tane çok önemli hazırlık maçımız olacak. Öncelikle Türkiye'de yapacağımız çarşamba günkü müsabaka, ondan sonra mayıs sonunda, haziran başında iki tane ayrı ayrı hazırlık maçlarıyla, Avrupa Şampiyonası turnuvasına başlamadan önce bizim için çok önemli bir hazırlık kampı olacak. Bu maçlar dahilinde de kadromuzdaki yeni oyuncuları deneyerek, kadromuzu bir arada tutarak, Avrupa Şampiyonası ön eleme maçları için iyi bir hazırlık yapmak istiyoruz."

Yoğun maç trafiğinin önem taşımadığını vurgulayan Hamren, şu ifadeleri kullandı:

"Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, tüm oyuncularımızın yoğun maç trafiği var. Hepimizin bildiği gibi Ibrahimovic'in Şampiyonlar Ligi'nde halen oynaması söz konusu ve diğer oyuncularımız da kendi takımlarında olsun, kendi kulüpleri olsun hepsinin ayrı ayrı yoğun maç trafiği olması nedeniyle bunun çok büyük önem taşıdığını düşünmüyorum. Önümüzde gerçekten Türkiye'ye karşı çok zor maça çıkacağımızın farkındayız. Biz elimizden geldikçe bu maça hazırlanmaya çalışıyoruz."

İki takımın da 2014 Dünya Kupası'na katılamayacak olmasının hatırlatılması üzerine Hamren, şunları kaydetti:

"İki takım da Dünya Kupasına katılamıyor. Bundan dolayı iki takım da aynı durumda olduğunu görmekteyiz. Türkiye'nin geçen iki maçını izleme fırsatım oldu. Kuzey İrlanda ve Belarus maçını izledim. Bu maçlarda Türkiye'nin çok iyi oyun sergilediğini düşünüyorum. Bu nedenle önceden de düşündüğüm gibi Çarşamba günü çok zor bir mücadele olacağını düşünüyorum. Bununla da beraber takımın bu maça hazır olacağını düşünüyorum."

Teknik direktör Hamren, Eskişehirspor'da forma giyen Türk asıllı İsveçli futbolcu Erkan Zengin'in performansıyla ilgili de, "Erkan Zengin gerçekten de son yıllarda oynadığı kulüplerde iyi performans göstermiştir. Ben de bunu yakından takip etmekteyim. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum, oyuncu olarak da çok özel, çok teknik ve nitelik özelliklere sahip olduğunun farkındayım. Umuyorum ki İsveç Milli Takımı'nda bundan sonraki dönemlerde de hizmet verecektir. Zaten bu nedenle de İsveç Milli Takımı'na çağırılmıştır" diye konuştu.

İsveçli teknik direktör, "Zlatan İbrahimovic'i Türkiye karşısında oynatmayı düşünüyor musunuz" sorusuna ise, "Takımla bir araya gelme fırsatımız olmadı. Son günlerde oynadıkları maçlar nedeniyle son durumlarının ne olduğundan emin değilim. Elbette Zlatan Ibrahimovic'i oynatmayı düşünüyoruz. Oynatmak da istiyoruz. Takımla bir araya gelene kadar bunun cevabı ancak yarın belli olur. Takımınızda çok yetenekli oyuncuları var, ama ben burada kendi takımımla ilgilenmekle sorumluyum. Dolayısıyla kişisel olarak, bireysel oyuncularla ilgili bir yorum yapmak istemiyorum. Kendi takımımla ilgili sorumluluklarımdan dolayı böyle bir düşüncem yok. Benim favori oyuncum kendi takımımda" yanıtını verdi.

ea (os)