A Milli Futbol Takımımızın, 5 Mart 2014 Çarşamba günü Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda hazırlık maçında karşılaşacağı İsveç Milli Takımı'nın aday kadrosuna çağrılan Gençlerbirliği kalecisi Johan Dahlin, karşılaşma ve birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Gençlerbirliği'ne bu sezon transfer olan İsveçli kaleci, "Fatih Terim'i tanıyor musun" sorusuna, "Kendisi ile hiç tanışmadım ama, İyi bir insan ve televizyondan gördüğüm kadarıyla Fatih Terim, çok büyük bir adam" dedi.

4. defa İsveç milli takım kadrosuna seçilen Johan Dahlin, Zlatan İbrahimoviç'in karşısında de değil, yan yana oynamayı tercih ettiğini belirterek, "Öncelikle milli takımda olduğum için çok mutluyum. Güzel bir maç olacağına inanıyorum. İki milli takımı karşılaştırmayı çok doğru bulmuyorum. Türkiye ligini değerlendirecek olursam, bu lige geldikten sonra şunu gördüm ki daha fazla kitleler tarafından takip edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Dışarıdan daha fazla takip edilmeli diye düşünüyorum, kalitesiyle bunu hak eden bir futbol oynanıyor Türkiye'de. Ayrıca İbrahimoviç ile birlikte oynamak benim için büyük bir şans. Çünkü İbrahimoviç dünyanın en iyi oyuncularından birisi" diye konuştu.

Herkesin dünyanın en iyisi hakkında farklı düşüncelere sahip olduğunu dile getiren Dahlin, İbrahimoviç'in birçok futbolcu içerisinde en iyisi olduğunu kaydetti.

Dahlin, İbrahimoviç'e karşı daha önce bir hazırlık karşılaşmasında oynadığını ancak tercihinin onunla karşılıklı değil aynı takımlarda oynamak olduğunu dile getirdi.

Türk futbolcular ve Fatih Terim ile ilgili düşüncelerini paylaşan İsveçli kaleci, şu an birçok şeyin kendisi için yeni olduğunu vurgulayarak, "Burada hayat yeni, lig yeni, bir şeyleri söylemek için daha çok erken benim açımdan. Sipesifik olarak şu isim veya bu isim demek çok erken. Bunu zamanla yapabilirim ancak, Fatih Terim'i tanıyorum. Televizyondan gördüğüm zaman çok büyük bir adam olduğunu anlıyorum. Canlı hiç tanışmadım ama kendisinin ve isminin farkındayım" dedi.

ERCAN ATA - ANKARA /

ea(gh)