Nani, UEFA'nın internet sitesinde yer alan röportajında, kariyeri, Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo ile arkadaşlığı ve Fenerbahçe'yi seçme sebebiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Büyük hedeflere sahip bir oyuncu olduğunu ifade eden 29 yaşındaki futbolcu, "Her zaman kazanmak ve şampiyonluklar yaşamak istiyorum. Türkiye'ye gelmeden önce Fenerbahçe'nin büyük bir kulüp olduğunu biliyordum. İyi futbol oynamayı sürdürmek ve hayallerimi gerçekleştirebilmek için Fenerbahçe'yi seçtim." değerlendirmesinde bulundu.
Ülkesinin Sporting Lizbon takımından 2007 yılında Manchester United'a transfer olan Nani, İngiltere'deki ilk zamanlarında vatandaşı Cristiano Ronaldo'nun kendisine çok yardımcı olduğunu aktararak, "İngiltere'ye taşındığımda ben, Ronaldo ve Anderson aynı evde kaldık. Ronaldo her konuda tecrübeliydi. İngiltere'de yollar, kameralar, trafik kuralları gibi birçok şey Portekiz'e göre farklı. Manchester'da çok önemli biriydi ve bu beni mutlu ediyordu. Antrenmanlarda bana çok fazla tavsiyede bulundu. Takımda ülkemden birinin olması bana biraz daha öz güven sağladı." ifadelerini kullandı.