Fenerbahçe Yönetimi, teknik direktör konusunda kararını verdi. Tam yetkili olan Sportif Direktör Giuliano Terraneo, çalışmalarını tamamladı ve tercihini Olympiakos’un hocası Vitor Pereira’dan yana kullandı.

 

Spalletti ve Bielsa başta olmak üzere birçok hoca ile görüşen Terraneo çok titiz bir çalışma yürüttü. Hem teknik adamların talepleri, hem de kendilerinden beklentiler bir değerlendirmeye alındı. Bunun sonucunda Portekizli Pereira ağır bastı.

 

Teklif yağıyor

 

46 yaşındaki teknik adamın hem kulübü Olympiakos ile sözleşmesinin devam ettiği, hem de Avrupa’dan birçok teklif aldğı belirtildi. Fenerbahçe kontrat engeli aşıldığı an Pereira ile anlaşma yapacak. Yunan kulübünün, Portekizli hoca ile devam etmek istemediği, bu yüzden bu konuda fazla bir problemin çıkmasının beklenmediği kaydedildi.

 

Porto ile 2011-2013 arası iki kez şampiyonluk sevinci yaşayan Pereira, Portekiz Süper Kupası ve Portekiz Kupası’nı da aynı takımla kazandı. Ardından Al Ahli takımından cazip bir teklif aldı. Burada bir yıl çalıştıktan sonra Yunanistan’ın güçlü ekibi Olympiakos’un başına geçti. Ligi şampiyon olarak tamamladı ayrıca Yunanistan Kupası’nın da sahibi oldu.

 

Fenerbahçe’nin Spalletti ve Bielsa ile de anlaşmaya vardığı ancak bu iki hocaya yüksek maliyetleri nedeniyle sıcak bakılmadığı belirtildi.

 

Yönetimle ters düştü

 

Sport24’ün Olympiakos muhabiri Theodore Kounadis, Vitor Pereira’nın şampiyon olmasına rağmen Olympiakos’tan neden ayrılmak istediğini 2 nedenle açıkladı. Kounadis, “İlk olarak henüz görevinin başındayken İskoçya’da Rangers ile görüşmeler yapması yönetim tarafından etik karşılanmadı. Ancak esas sebep dediğimiz gibi futbol tarzı. Olympiakos zaten şampiyon bir takımdır. Pereira, kendi sisteminde diretti ve değişim çağrılarına uymadı. Ona göre güzel futbol sonuç almak. Ama burada öyle olmuyor” ifadelerini kullandı.

 

Spalletti yanaşmıyor

 

Fenerbahçe’de bir diğer teknik direktör adayı Luciano Spalletti’nin transfere yanaşmadığı öne sürüldü. SKY Italia’da yer alan haberde, sarı-lacivertli kulübün ciddi bir teklifte bulunmasına rağmen tecrübeli çalıştırıcının ülkesi İtalya’da kalmak istediği belirtildi. Gelen teklifin yüksekliğine rağmen olumlu bir yaklaşımda bulunmayan Spalletti’nin Serie A’da görev almak için çabaladığı vurgulandı.