BİR zamanlar fırtına gibi esen ve adı efsaneye çıkmış birçok ünlü futbolcuyu bünyesinde barındıran asırlık kulüp İstanbulspor'un emektarları Cibali'de dernek lokalinde düzenlenen geleneksel yemekte bir araya geldi.
Sarı Siyahlı kulübün bir döneme imza atan futbolcularını ilerlemiş yaşlarına rağmen hala o eski canlılığında görmek geceye katılan herkesi memnun eden en önemli husustu. Geleneksel geceye her zamanki gibi Zorbay Kalkan ev sahipliği yaptı. Alpaslan Eratlı, Cemil Turan, Dimitri, Kaleci Arap Yılmaz, Aykut Kocaman, Bilge Tarhan, Yalçın, Günay Yavaş, Yıldırım İper, Yavuz Bentürk ve Gökhan Keskin katıldı. Dönemin İstanbulspor'da forma giyen yıldızlarından Fenerbahçe Eski Teknik Direktörü Aykut Kocaman ve A Milli Takım Eski Teknik Patronu Abdullah Avcı ise herkesin odak noktasındaki isimlerdi. İstanbulspor'da oynayan ve Beşiktaş Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Ürkmezgil de geceye iştirak eden isimler arasındaki yerini almıştı. Eski günleri anan yıldızlar samimi bir ortamda düzenlenen yemekte bol bol nostalji yaptılar. Gecenin onur konuğu ise İstanbul Üniversitesi Eski Rektörü Malatya'nın ünlü ismi Prof.Dr.Mesut Parlak'tı. Mesut hoca geceye, anlattığı sıra dışı fıkralarla damga vurdu.
BEŞİKTAŞLI YÖNETİCİ AHMET ÜRKMEZGİL: "TEKRAR BİR BAŞLANGIÇ OLABİLECEK DÖNEMDEYİZ"
Geceye katılan Beşiktaş yönetim kurulu üyesi Ahmet Ürkmezgil, ''İstanbulspor benim ilk yuvam. Top oynadığımız dönemdeki ağabeylerimizle bir yemek düzenleyip bir araya gelmek istedik. Bunu arada bir tekrar ediyoruz. Çok keyif alıyoruz çok mutlu oluyoruz. Her ne kadar şu anki rengimiz hizmetimiz Siyah-Beyaz olsa da İstanbulspor bizim ilk yuvamız. Futbol oynadığımız dönemlerden ilk göz ağırımız. Bu buluşmalarda çok da güzel oluyor eski anılar eski güzellikler konuşuluyor'' dedi.
İstanbulspor'un eski günlerine dönmesi ile ilgili soru üzerine, "Benim buradaki eski ağabeylerimizin destekleriyle, İstanbulspor için bundan 2 yıl öncesine kadar yaklaşık 3 yıllık emeğim oldu. Ancak tabi çok kolay olmuyor camialarda insanları bir araya getirmek. Dolayısıyla A.Ş.'yi, eski İstanbulspor'daki ağabeylerimiz eski futbolcular çok daha fazla kabulleniyorlar. O noktada gerçekten zor. İstanbulspor camiasının İstanbul Erkek Lisesi'nin mezunlarının, bu işe el atmasının ve el birliği ile bu işe kalkınması gerekiyor. İnşallah iyi olur" yanıtını verdi.
Ahmet Ürkmezgil Beşiktaş'ın lig performansından mutlu olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti;
"Sahamızın kapanması, cezaların alınması, farklı sahalarda seyircisiz oynamamız, sakatlıklar gibi bütün olumsuz şartlara rağmen şu anda da tekrar bir başlangıç olabilecek dönemdeyiz. Birkaç hafta üstümüzdeki rakiplerle oynayacağız. Onun için her şeyin Beşiktaş için iyi olacağını düşünüyorum'' dedi.
Önümüzdeki hafta oynanacak Beşiktaş - Fenerbahçe derbi maçı ile ilgili olarak da, "İnşallah centilmence oynanır. İnşallah sakatlık, kötü bir olay olmaz. Onun haricinde de hak eden kazansın diyelim" dedi. Beşiktaş'taki transfer durumlarıyla ilgili sorulan soru üzerine de Ürkmezgil, transferlerle ilgili bir görevi olmadığını belirterek " Transfer konularını yönetim kurulun da ilgili arkadaşlardan duyduklarımızı zaten sizlerde biliyorsunuz. Dolayısıyla transferle alakalı ekstra söyleyecek bir durum yok" ifadelerini kullandı.