TÜRKİYE'de düzenlenen en önemli spor organizasyonlarından olan 35. Vodafone İstanbul Maratonu'nun startı 9.00'da verildi.
Önce start noktasında toplanıldı. Güvenlik önlemleri alındı. Görevliler tüm kontrolleri yapınca starttan önce İstiklal Marşı okundu.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın işaretiyle atletler çıkış yaptı.
Adı Kıtalararası Avrasya Maratonu'ndan Vodafone İstanbul Maratonu'na çevrilen organizasyon kapsamındaki 42 km'lik maratonun yanı sıra  15 ve 10 kilometre koşuları da başladı.
Yerli ve yabancı yaklaşık 20 bin atlet 3 ayrı yarışta madalya için ter döküyor.
Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin (IAAF) geçen yıl olduğu gibi bu sene de "Altın" kategorisine aldığı organizasyonda toplam bir milyon dolar ödül dağıtılacak.
Dereceye giren atletlere kupaları yarış sonrasında, varış noktasında düzenlenecek törenle verilecek. Yaş gruplarında dereceye girenler ise kupalarını akşam düzenlenecek ödül töreninde alacak.
MARATON PARKURU
Organizasyonun en büyük koşusu olan 42 kilometre 195 metrelik maraton, Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden başladı.
Atletler, köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek ve sahil yolunu izleyerek Karaköy'e ulaşacak. Galata Köprüsü'nden sonra Eyüp'e yönelecek maratoncular, Feshane'den sonra dönüş yaparak Unkapanı üzerinden Yenikapı'ya inecek. Bakırköy'den yapılan dönüşle sahilden Gülhane Parkı'na kadar uzanan parkur, parkın içinden geçerek Sultanahmet'teki At Meydanı'nda sona erecek.
15 KİLOMETRE KOŞU PARKURU
15 Kilometre Koşu parkuru, Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden maraton ile birlikte start aldı.
Atletler Köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek koşucular, sahil yolunu izleyerek Karaköy'e varacak. Yarışmacılar, Unkapanı Köprüsü'nün altından devam ederek Balat'ta bulunan Rum Kilisesi'nden sonra, Yusuf Şücaattin Anbari Camisi önünden yapılacak dönüşle birlikte maraton güzergahından ayrılacak. Sahilden devam eden yarış, Eminönü'nde İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde tamamlanacak.
10 KİLOMETRE KOŞU PARKURU
Köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak, Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inecek atletler, yeniden yapımı için inşaatı süren BJK İnönü Stadı, Fındıklı, Tophane, Galata Köprüsü istikametini izleyerek Eminönü'nde İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde koşuyu tamamlayacak.
ULAŞIM
35. Vodafone İstanbul Maratonu'nda atletlerin geçeceği yollar 07.00-14.30 saatleri arasında trafiğe kapatıldı.
Katılımcılar göğüs numaralarını gösterip, İETT, metro, deniz otobüsleri ve şehir hatları vapurlarına ücretsiz binebildi. HT(UD/FG)