İstanbul Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü, İstanbul'da faaliyet gösteren 815 özel spor salonunu sıkı bir denetime tabi tuttuğunu bildirdi. Özellikle ruhsat konusunda titiz bir çalışma yapılan özel salonlarda, yabancı maddelerin kullanılmaması için ise kontrollerin sıklaştırıldığı ifade edildi.

İstanbul'da faaliyet gösteren 815 dolayındaki özel spor salonu İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından çok sıkı bir şekilde takip ediliyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü'nün konuyla ilgili olarak tüm illere gönderdiği talimatlar çerçevesinde Türkiye'de en çok özel spor salonuna sahip olan İstanbul'da, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün kontrolleri sıkılaştı.

Özellikle ruhsat konusunda tavizsiz bir yaklaşım içinde olan il müdürlüğü yetkilileri, ayrıca yasaklı maddeler konusunda WADA tarafından yayınlanan broşürlerle spor salonlarını bilgilendirerek daha sağlıklı bir ortamda spor yapılmasını sağlıyor.

DOPİNG SIKI TAKİPTE

İstanbul'da faaliyette bulunan Özel Spor Salonları'nda vatandaşların sağlıklı bir ortamda spor yapabilmeleri için büyük bir gayret gösterdiklerinin ve belirlenmiş standartlara uygun olmayan salonların kapatıldığının altını çizen il müdürlüğü yetkilileri, özellikle yasaklı maddelerle ilgili olarak da büyük gayret gösterdiklerini kaydetti.

WADA'nın yakın bir zamanda açıkladığı yasaklı maddeler listesinin Spor Genel Müdürlüğü tarafından hazırlandığını ve bu uyarıcı bilgileri İstanbul'daki tüm spor salonlarına gönderdiklerini belirten İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, "Spor Genel Müdürlüğümüz özellikle yasaklı maddeler konusunda çok titiz. Konuyla ilgili olarak WADA'nın yayınladığı yasaklı maddeleri ihtiva eden görsel materyalleri özel spor salonu işletmecileri, 50x70 ebadında bir afiş hazırlayarak salonlarının en görünür yerine asmak zorunda. Biz denetimlerimizde bu görselleri de takip ediyoruz." şeklinde konuştu.

Koç, ayrıca spor salonlarındaki metrekare olarak belirlenmiş salon standartının yanı sıra hijyen ve dizayn şekillerinin de nasıl olması gerektiği konusunda işletmecilere bilgiler verildiğini sözlerine ekledi.

RUHSATSIZ SPOR SALONUNA İZİN YOK

İstanbul'da faaliyet gösteren 815 özel spor salonunda ruhsatsız salonun bulunmadığına dikkat çeken İstanbul Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Özel Salonlar Şube Müdürlüğü yetkilileri, 2 aylık periyodik kontroller yaparak bu konuda tavizsiz bir yaklaşım içinde bulunduklarını söyledi.

Ruhsatı bulunmayan özel spor salonlarına ruhsatın alınması için faaliyet göstermeksizin bir aylık bir süre verildiğini, bu süre içinde ruhsatın alınamaması halinde salonun mühürlendiğini ifade eden yetkililer, bu konuda Spor Genel Müdürlüğü'nün çok sıkı talimatı bulunduğuna dikkat çekti.

Özel Spor Salonları'nın il müdürlüğü bünyesinde bulunan ilçe müdürlükleri tarafından 2 aylık periyotlarla denetimin yapıldığını belirten Özel Salonlar Şube Müdürü Zeki Kıran, ilçelerden gelen raporlar doğrultusunda gereken uygulamanın hayata geçirildiğini söyledi.

İSTANBUL /

gh(gh)