İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, uzun süre 10 kişi mücadele ettikleri Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalmalarının kendi açılarından iyi bir sonuç olduğunu söyledi.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Avcı, sözlerine 9 Eylül Salı günü 2016 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçlarına başlayacak A Milli Futbol Takımı'na başarı dileklerinde bulunarak başladı.

Abdullah Avcı, mücadelenin ilk 10 dakikasında tedirgin ve topa hakim olamayan bir görüntü çizdiklerini belirterek, "10. dakikadan sonra ligin geçen seneden beri yetenekli ve organize takımına karşı planımızı değiştirdik. Bununla beraber doğru bir zamanda gol bulduk. Dengeli giden oyunun ardından duran topun devamında golü yedik. 55. dakikadan sonra başka hamleler düşünürken, kendimizi farklı bir senaryonun içinde bulduk. 55 ile 90. dakikalar arasında 11'e 10 oynanan maçta rakibe pozisyon vermeden, topun arkasında kalarak, hareketli oyuncularımızla galip gelmek istiyorduk. Bence böyle bir durumda 1-1'lik sonuç çok iyi" dedi.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Shota Arveladze ise ikinci yarı uzun bir süre 1 kişi fazla oynamalarına rağmen kaleye şut atamadıklarını söyledi.

Maçın kendi adlarına kolay geçmediğini anlatan Gürcü teknik adam, şunları söyledi:

"Hocası hücumcu ve iyi futbol oynatmayı seviyor. Sert bir maç olacağını biliyorduk. Maça iyi başladık ve 2-3 güzel pozisyona girdik ama son vuruşları yapamadık. Sonrasında yediğimiz baskının ardından gereksiz bir top kaybı yaptık. Ardından da kalemizde güzel ve kaliteli bir gol gördük. İkinci devre 10 kişiye karşı oynamamıza rağmen 1 tane şutumuz yok. Hareketli oyuncularımızın yaratıcılığı azdı. Birkaç oyuncudan beklentim daha fazlaydı. İlk hafta maçı olması nedeniyle oyuncularında konsantrasyon eksikliği olup olmadığı sorulan Arveladze, "Konsantrasyon ne zaman olacak? Çalışmalara başladığımızdan bu yana 8 hafta sabah akşam çalıştık. Şimdi konsantre olamıyorsan, git başka iş bul. Bana göre konsantrasyon eksikliği yoktu. Bu, performans meselesi. Bizim için iyi maç oynanmadı" ifadelerini kullandı.

"HERKESİ AFFETTİLER, DONK'U AFFETMEDİLER"

Shota Arveladze, Şanlıurfaspor ile oynadıkları hazırlık maçında yaptığı sert faul nedeniyle 2 maç ceza alan oyuncusu Ryan Donk'un cezasının Tahkim Kurulu tarafından iptal edilmemesine tepki gösterdi. Yeni sezon öncesinde birçok oyuncunun cezasının kaldırıldığına vurgu yapan Şhota "Herkesin cezasını kaldırdılar. Ligde yaklaşık 9 takımda hocalar ve futbolcuların, hazırlık maçlarından dolayı 2, 3 ve 4 maç cezaları vardı. Bunları kaldırdılar. İyi ki kaldırdılar. Futbolcular ve hocaları sahaya dönme şansı buldu. Bizim cezamızı neden kaldırmadılar? Donk, Zorro gibi tek başına kaldı. Herkesi affettiler, Donk'u affetmediler. Biz futbola zarar mı veriyoruz? Kasımpaşa Kulübü olarak kime kötülük yaptık. Medyadan soran ve araştıran yok. Neden herkesin cezası kalkıyor da bizimki kalkmıyor?"dedi.