Spor Toto Süper Lig'in yeni takımı İstanbul Büyükşehir Belediyespor, yeni sezonda İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü olarak mücadele edecek.

Çırağan Kempinksi Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısında; kulübün yeni yapısıyla ilgili bilgi verilirken, teknik direktör Abdullah Avcı ile de 5 yıllık sözleşme imzalandı.

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Gümüşdağ, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un 1990 yılında kurulduğunu hatırlatarak, "Bugün itibariyle İstanbul Büyükşehir Belediyespor bünyesinde 11 branş faaliyet göstermekte. Basketbol takımı Beko Basketbol Ligi'ne çıktı. Olimpiyat sporlarının tümü İstanbul Büyükşehir Belediyespor olarak yoluna devam edecek ama İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin futbol haklarını bugün itibariyle tamamen alıyoruz. İstanbul Belediyesi çatısı altında bundan sonra futbol takımı olmayacak. Bir daha da futbola dönemiyor. Bu şekilde tescil ediliyor" dedi.

Başkan Göksel Gümüşdağ takımın başına geçen Abdullah Avcı ile birlikte Türk futbolunda doğru model olmaya çalıştıklarını hedeflediklerini belirtti. Gümüşdağ, "İstanbul Büyükşehir Belediyespor olarak anılması son dönemde bizim de kafamızda oturmadı. Böyle bir ihtiyaç vardı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ile yaptığımız istişareler doğrultusunda futbolun içinde olmama kararı aldık. Bugün itibariyle İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü olmasına karar verdik. Bundan sonra kulübün ismi İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü olacak. AŞ yapısı içinde yoluna devam edecek. Dinamik, güzel bir takım oluşturacağımıza inanıyorum. Renklerimiz yine turuncu-lacivert olacak" şeklinde konuştu.

Takımın Başakşehir'de ki 17 bin 800 kişilik yeni stadıyla ilgili de bilgi veren Başkan Gümüşdağ, "2006 yılında Süper Lig'e çıktığımızda İstanbul'un butik stada ihtiyacı olduğunu hissettik. Başakşehir İlçesi'nde 17 bin 800 kişilik, Türkiye'nin en güzide stadında; kamp tesisleri, antrenman sahaları, kulüp yönetimi olacak. Türkiye'de örneği yok. Açılış için davetimiz üzerine Sayın Başbakanımızdan olur olduk. Sezon başlamadan önce Sayın Başbakanımızın açmasıyla yeni stadımızla birlikte sezona merhaba diyeceğiz" dedi.

Abdullah Avcı ile yapılan 5 yıllık sözleşme ilgili bilgi veren Göksel Gümüşdağ, "Abdullah Avcı, Türk futbolunun çok önemli teknik direktörüdür. Kendisi, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nün başında olacak. Çok önemli çalışmalar yapacağız. 5 yıllık sözleşme imzalıyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Gümüşdağ, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile özdeşleşen "Bozbaykuşlar" taraftar grubunun artık İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü ile

devam edeceğini ve İstanbul vatandaşlarının ikinci takımı olan kulübün yeni ismiyle hizmet vermeyi sürdüreceğini sözlerine ekledi.

"UMARIM TÜRK FUTBOLUNA ÖRNEK MODEL OLURUZ"

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nün yeni teknik direktörü Abdullah Avcı attığı 5 yıllık imza sonrası yaptığı ilk açıklamalarda Süper Lige döndüğü için mutlu olduğunu belirtti. Abdullah Avcı, "İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da 215 maça çıktım. Herkesin saygı duyduğu bir takım oluşturduk şimdi daha da tecrübelendik. Stadımız ve tesislerimiz bitti. Doğru modelle Türk futbolcusuna yatırım yapmak istiyoruz. Süper Lig'de herkesin saygısını kazanan bir takımla adım adım uzun vadeli hedeflere ulaşacağız. Umarım Türk futboluna örnek model oluruz" dedi.

Süper Lig'in yeni takımı İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nün transfer çalışmaları hakkında da konuşan teknik direktör Avcı, "Bizim dönemimizden devam eden 8 oyuncu var, bu kadroya doğru dokunuşlar yaparak güçlendireceğiz. Teknik ekibimiz de yer alan isimler de belli, onları da kısa süre içerisinde açıklayacağız" ifadelerini kullanarak sözlerini tamamladı.

YENİ YÖNETİM KURULU DA TANITILDI

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Gümüşdağ, toplantıda yeni yönetim kurulunu da tanıttı. Kulübün eski başkanı Çağatay Kalkancı'nın başkan vekili olarak görev yapacağı İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü'nün yönetim kurulunda şu isimlerden oluşuyor:

Göksel Gümüşdağ

Çağatay Kalkancı

Mustafa Saral

Mehmet Ersoy

İsmet Yıldırım

Ömer Faruk Ayvacı

Volkan Sarıhan

Ahmet Ketenci

Mesut Altan

Kağan Şahin

SERCAN SAPANATAN - İSTANBUL /

ss(gh)