UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde, normal süresi 1-1 biten maçta Atletico Madrid'i uzatmalarda 4-1 yenerek kupanın sahibi olan Real Madrid'de bayram havası var.

Real Madrid'li defans oyuncusu Sergio Ramos'un, 90+3'te attığı gol ile Atletico Madrid ağlarını sarsarak gitti denilen kupayı uzatmalara götürmesi ve ardından da 12 yıl aradan sonra bu kupayı tekrar kazanması taraftarları sokağa döktü.10.kez bu kupayı müzesine götürme sevincisini yaşayan Madridliler çılgın bir gece geçirdi. Esas kutlamanın ünlü Cibeles meydanında Pazartesi günü yapılacağı belirtiliyor. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde attığı kritik gollerle Real Madrid'in bu kupayı kazanmasında önemli rol oynayan Sergio Ramos ise İspanya'da yılın kahramanı ilan edildi. Geçtiğimiz ay baba olan Ramos maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Ramos, "Hayatımın en önemli golünü attım. Bize burada destek veren ve duyguları bizimle olan tüm araftarımız için son dakikaya kadar savaştık. Attığım o golü, tüm Madridli taraftarlara, aileme ve bizi her an destekleyenlere adıyorum. Duygularımı anlatmakta zorluk çekiyorum. Rakibimize karşı bir tarih yazdık. Çok mutluyum." Dedi. Sergio Ramos yarı final karşılaşmasında Alman panzeri Bayern Münih karşısında da iki gol atmış takımının finale çıkmasında kilit rol oynamıştı. Real Madrid kalecisi Casillas ise, "dünya kupası kazandığımızda bile bu kadar sevinmemeiştim" sözleri ederek bu kupaya takım olarak ne kadar önem verdiklerine işaret etti.

İspanyol basını ise uzatmalarda gelen gol ile bu kupayı alan Real Madrid için "mucize" başlıklarını attı. Gazetelerin çoğu futbolun Atletico Madrid'e adaletli davranmadığının altını çizerek 4-1 lik skorun esas gerçeği göstermediğini ifade ettiler. Atletico'nun üzülmemesi gerektiğini de hatırlatan gazeteler Simeone ve futbolcularının sahadan başları dik olarak ayrıldığını hatırlattılar.

As gazetesi: Evet evet evet 10. Kupa burada, herkese "pekiyi" notu başlığında uzatmalarda gelen gole dikkat çekti. Gazete,10. kupanın bir inancın ürünü olduğunu savunarak Atletico Madrid'in uzatmalarda yorgunluğun bedelini ödediğini yazdı.

Marca gazetesi: "10.kupa" başlığını kullandı. Gazete ayrıca kaybedildi denilen bu kupanın uzatmalarda kazanılmasının tadının Madridli taraftarlar için daha önemli olduğuna işaret etti.

Sport gazetesi: 2 dakika kala gelen 10.kupa başlığını attı. Gazete, Real Madrid'in bu kupayı 12 yıl beklediğine dikkat çekti.

El Mundo Deportivo: " Atletico Madrid'e yazık oldu" Gazete diğer medya organlarının aksine Real Madrid'in zaferini verme yerine Atletico Madrid'in bu kupayı kaçırmasını ön plana çıkardı.

ABC: " Ne büyüksün Real Madrid"

El Pais: " Real Madrid 12 yıllık kupa özlemine son verdi"

El Mundo: " Lizbon kahramanları"

La Razon: " 10 numara şampiyon"

Mehmet ÇİFTÇİ - MADRİD /

mç(gh)