GALATASARAY'ın Şampiyonlar Ligi’nde Danimarka ekibi Kopenhag karşısında aldığı 3-1’lik galibiyet İspanya'da da yankı buldu.
Real Madrid ile aynı grupta bulunan Galatasaray'ın, bu galibiyet ile ikincilik tahtına oturduğunu hatırlatan gazeteler, Sarı- Kırmızılı takımı bu avantajdan sonra tahtan indirmenin artık zor olacağını yazdı. Galatasaray'da Fatih Terim ile Mancini dönemini karşılaştıran bazı spor yorumcuları ise, takımın sihirli el değmişçesine daha hırslı futbol oynamaya başladığını iddia ettiler. Spor tahmin uzmanları ise sarı kırmızılı takımın grupta ikinci olarak bir üst tura çıkacağını, Juventus'un da İstanbul'da alacağı bir mağlubiyet ile eleneceğini savundu.
Marca Gazetesi, Galatasaray işi ciddiye almaya başladı başlığı altında sarı kırmızılı takımın Kopenhag karşısında teknik becerisi ve hırsı ile galip geldiğini yazdı. Gazete, grupta ikinci olan Türk takımının Juventus ile oynayacağı karşılaşmaya ev sahipliği yapacağından büyük bir avantaja sahip olduğunu belirtti.
As gazetesi, Galatasaray grupta ikinciliğe yükseldi başlığını attı. Gazete, karşılaşmanın ikincilik açısından Türkler için çok önemli olduğuna da değinerek “Şimdi Juventus düşünmeye başlasın” yorumunda bulundu.
El Mundo Deportivo, “Galatasaray bileğinin hakkı ile Kopenhag'ı mağlup etti” başlığını kullandı. Galatasaray'ın karşılaşmanın daha ilk dakikalarından itibaren rakibine karşı üstünlüğünü kabul ettirdiğini hatırlatan gazete, takımın başına Real Madrid mağlubiyeti ile geçen teknik direktör Roberto Mancini'nin Juventus beraberliğinden sonra Kopenhag karşısında aldığı galibiyet ile yoluna mağlubiyetsiz devam ettiğini ifade etti.
Sport Gazetesi, “Galatasaray beklentileri boşa çıkarmadı, sahadan galibiyet ile ayrıldı” başlığını attı. Hollandalı yıldız Sneijder'i ön plana çıkartan gazete, karşılaşmanın ikinci golünü atan bu oyuncunun galibiyette önemli payı olduğunu savundu. MÇ(OS/FG)