GALATASARAY'ın Danimarka'dan yenilgi ile ayrılması İspanya'da şaşkınlıkla karşılandı. İspanyol medyası, Galatasaray'ın aldığı bu yenilgi ile gruptaki işlerin karıştığı vurgulanarak Kopenhag'ın da potaya girdiği ve bir üst tura Danimarka temsilcisinin de çıkabileceği hatırlatıldı. Bazı gazeteler Galatasaray'ın 1-0 lik yenilgisine ilginç başlıklar atarak evdeki hesabın çarşıya uymadığını, mutlak galip gelinmesi gerekilen maçta alınan bu yenilginin Türkleri şoka uğrattığı belirtildi.
İspanya'da yayınlanan gazetelerden en ağır yorum El Mundo Deportivo gazetesinden geldi. Gazete "zavallı Galatasaray" ifadesini kullanarak Kopenhag'ın sarı-kırmızılı takımın renklerini sökerek gri hale getirdiğini idda etti. As gazetesi ise, Galatasaray gurupta dev bir adım atma fırsatını kaçırdı başlığı altında bu yenilgi ile Türklerin Danimarkalıları potaya soktuğunu ifade etti. Marca gazetesi de Galatasaray bu yenilgi ile bir adım geriye Kopenhag ise bir adım ileriye gitti yorumunu yaparak ikincilik yarışında Danimarka'da var başlığını attı. Gazete, Galatasaray'ın atak ancak tatsız tuzsuz bir karşılaşma çıkardığını kaydederek buna karşılık Kopenhag'ın efektif futbol ile evinde kaybetmemeye devam ettiğine işaret etti. Sport gazetesi,Braaten Danimarkalılara hayat verdi başlığını attı. Gazete,Galatasaray'ın bir üst tura çıkma fırsatını kendi eliyle teptiğine dikkat çekerek Kopenhag sadece Galatasaray'dan iyiydi, gerisi boşaltılmış cılız ataklarla oyunu garantiye almak isteyen sarıkırmızılıların oyun siteminin Danimarka duvarına çarptığını belirtti.
Bu arada karşılaşmayı naklen yayınlayan Canal Plus televizyonu yorumcuları Galatasaray'ın kadro yapısı ile bu kadar üstün olmasına rağmen bu yenilgiyi almasına şaşırdıklarını açıkladı. Televizyon yorumcuları,Kopenhag teknik heyetinin Galatasaray'ı çok iyi analiz ettiklerini, kafalarındaki oyun sistemini mükemmel şekilde sahaya yansıtarak galip geldiklerini söyledi. Galatasaray'ın bu fırsatı kaçırmalarına anlam veremeyen İspanyol yorumcular artık Türk takımının grupta şanslı olmadığını ifade ettiler. MÇ(UD/AÖ)