CİHAN Pehlivanı Kurtdereli Mehmet anısına Balıkesir'de bu yıl 34'üncüsü düzenlenen yağlı güreşlerin finalinde Fatih Atlı'yı yenen İsmail Balaban başpehlivanlığı kazanırken rakibinden Kırkpınar'ın rövanşını da almış oldu.
Karesi Belediyesi'nin düzenlediği festival havası içindeki Kurtdereli Yağlı Güreşleri'ne 25'i başpehlivan 378 güreşçi katıldı. Yarı finalde Mehmet Yeşilyeşil'i mağlup eden İsmail Balaban ile Ünal Karaman'ı yenen Fatih Atlı, başpehlivanlık için karşılaştı. Yağmur altında yapılan final büyük çekişmeye sahne oldu. Normal sürede birbirlerine üstünlük sağlayamayan güreşçiler, hakemin düdüğüyle puan mücadelesine başladı. Rakibini bastırıp arkasına dolanan Balaban, 34'üncü Kurtdereli Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı oldu.
Başpehlivanlıkta dereceye giren güreşçilere madalyalarını Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur taktı. Kurtdere'de başpehlivan olarak altın kemeri takan İsmail Balaban, iki yıl üst üste başpehlivanlığı kazanması halinde kemere sahip olacak.
Bu arada önümüzdeki yıl düzenlenecek 35'inci Kurtdereli güreşlerinin ağalığı için de açık artırma yapıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'un 75 bin TL'den açtığı açık artırmayı, 125 bin TL'ye Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Adın kazandı. Başkan Uğur'un isteğini kırmayan Hüseyin Adın, 25 bin lira daha ekleyip 150 bin TL'ye güreşlerin ağası oldu.

FOTOĞRAF