SAMSUN’da ilk kez gerçekleşecek olan "1'inci İşitme Engelliler Dünya Hentbol Şampiyonası", 09-14 Haziran tarihleri arasında Türkiye, Rusya, Brezilya, Danimarka, Hırvatistan ve Sırbistan İşitme Engelliler Milli Takımları’nın katılımı ile yapılacak. Turnuvanın kura çekimi, yarın 7 Haziran saat 21.00’de yapılacak.
İşitme Engelliler Hentbol Milli Takım Menajeri Mustafa Saka, iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini belirterek "Hem ilk kez düzenlenmesi, hem de ev sahibi olmamız nedeniyle turnuvadan en iyi derece ile ayrılmayı hedefliyoruz" dedi. Saka, sabah kondisyon, akşam ise teknik ve taktik olmak üzere günde çift idman yapıyoruz. Şuanda 4 sakatımız var. Bu oyuncularımızı maçlara yetiştirmeye gayret gösteriyoruz. İnşallah bize güvenenleri mahcup etmeyeceğiz" dedi.
Mustafa Saka, bu turnuvanın Samsun için de büyük önem taşıdığını ifade ederek, "1'inci İşitme Engelliler Dünya Hentbol Şampiyonası’nın ardından Samsun’da Temmuz ayında da U-21 Milli Takımlar Basketbol Şampiyonası gerçekleşecek. Samsun için sınav niteliği taşıyan bu 2 turnuva, 2017’de yine Samsun’da yapılacak İşitme Engelliler Olimpiyatları’nın (Deaflympics) provası olacak" diye konuştu.

İA(MS/AÖ) FOTOĞRAF