Brezilya'da ITV televizyonuna Dünya Kupası yorumları yapan eski milli futbolcu Ian Wright (50), karısı ve çocukları bıçaklı soyguncular tarafından rehin alınınca İngiltere'ye görevini bırakıp dönmek zorunda kaldı.

The Sun gazetesinin bugün birinci sayfadan "Wright'ın eşi rehin alındı..Baskını yapanlar çocuklarının parmaklarını kesmekle tehdit etti" manşetiyle verdiği özel haberde, Ian Wright'ın eşi Nancy ve iki kız çocuğunun bıçaklı soyguncular tarafından rehin alındığını bildirdi. İngiltere'nin efsane futbolcusunun Londra'nın kuzeybatısındaki evini soyguncuların bastığını duyar duymaz Londra'ya uçtuğu bildirildi. Press Association'ın haberine göre dört bıçaklı soyguncu istediklerini aldıktan sonra sırra kadem bastılar.

Ian Wrıigh dün gece attığı tweette soygunculara "Kaçamayacaksınız" mesajı yolladı.

Bir Scotland Yard yetkilisi de, "Soygunu araştırıyoruz. Dün gece saat 9.20'de arandık" dedi. Ayrıca özel eşyaların çalındığı ve soyguncuların 18-25 yaşlarındaki dört kişi olduğu ve yüzleri belli olmasın diye maske taktıkları ifade edildi.

The Sun manşet haberinde eski Arsenal yıldızının, soyguncuların eşinin boğazına jilet dayadıklarını ve çocuklarının parmaklarını kesmekle tehdit ettiklerini öğrenir öğrenmez Londra'ya uçtuğuna dikkat çekti.

Ian Wright'ın menajeri Steve Kutner, Sun gazetesine, "Feci bir olaydı. Ian'ı hızlı bir şekilde Londra'ya yetiştirdikleri için ITV'ye teşekkür ederim" diye konuştu.

Nancy Wright bir yatak odasında tutulurken, çiftin iki kızının başka bir odaya götürüldüğü anlaşıldı.

FARUK ZABCI - LONDRA /