Şampiyonlar Ligi play-off kurasında Arsenal'in, Beşiktaş ile eşleşmesi İngiliz basınında da geniş yer aldı. İngilizlerin ise ortak görüşü Beşiktaş'ın kolay bir rakip olmadığı ve Arsenal için turun "çantada keklik olmadığı" görüşündeler.

İNGİLİZLER DEMBA BA'DAN ÇEKİNİYOR

Beşiktaş'ın çok tehlikeli bir takım olduğunu yazan İngiliz basını Beşiktaş'ın yeni transferi eski Chelseali Demba Ba'ya özellikle dikkat çekiyorlar. Beşiktaş'a kısa bir süre önce transfer olmasına rağmen ilk 11'de çıktığı ilk maçta Feyenoord gibi bir takıma 3 gol atıp Beşiktaş'ın turu geçmesinde ki önemli isimlerden biri olan Senegalli yıldızın Arsenal maçında da Beşiktaş'ın en önemli silahı olacağından bahsedildi. Ayrıca Beşiktaş'ın Oğuzhan, Olcay, Kerim ve Gökhan Töre gibi genç ve iyi isimlere sahip olduğu yazıldı. Slaven Bilic ile alakalıda yorum yapan İngilizler, Bilic'in genç, dinamik ve çok koşan bir takım yaratmak için çabaladığını belirtti. Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda iki maçta da yenerek elediği Feyenoord karşılaşmalarında iyi bir oyun sergilediğini ve Beşiktaş'ın rakibine çok az pozisyon verdiği yazıldı.

Beşiktaş taraftarı içinde ayrı bir parantez açan İngilizler Arsenal'i İstanbul'da çok ateşli ve agresif bir taraftar topluluğu karşısına çıkacağını, İstanbul Olimpiyat Stadı'nda oynanılacak ilk maçta Onları 80 bin kişinin beklediğini okuyucularına duyurdular.