Faruk ZABCI - LONDRA /

Dünya Kupası'nda 16 takıma kalmak için hala ince hesaplar yapan İngiltere'nin durumunu bugün The Sun gazetesi birinci sayfaya attığı ilginç manşetle özetledi.

Gazete, tribünde İngiltere - Uruguay maçını izlerken ağlayan Wayne Rooney'nin oğlu Kai'nin, eşine ve takıma moral vermek için Brezilya'ya gelen anne Coleen Rooney ile fotoğrafını yayınladı. Tur için yapılan ince hesapların ardından, "Geçtik" manşetini atan The Sun, İngiltere'nin Dünya Kupası umutlarının Uruguay'a 2-1 yenilerek yitirildiğini vurgularken, Liverpool yıldızı Luis Suarez'in İngiltere'yi bitirdiğine dikkat çekti.

The Sun, Roy Hodgson'un takımının hala finallere kalabileceğini yazarken, "Suarez geri ısırdı" sürmanşetli haberinde Liverpool'lu yıldız futbolcunun İngiltere'nin Dünya Kupası'nda kalması umutlarını pamuk ipliğine bağladığını belirtti.

Roy Hodgson'un İngiltere'nin 16 takım arasına kalmasının mucizeye kaldığını kabul ettiğini yazan The Sun, İngiltere Teknik Direktörünün mücadeleyi bırakmayacağına dikkat çekti.

Daily Star da, birinci sayfadan "Şimdi bir mucizeye ihtiyacımız var" manşetini atarken, Luis Suarez'in attığı ikinci golden sonra sevinç gösterisi yaparken "Ölüm Öpücüğü" fotoğrafını spor sayfasında büyüttü.

Daily Mail, "Suarez dünyamıza son verdi" manşetli haberinde Roy Hodgson'un işini bırakmayı reddettiğine dikkat çekerken, "Öldürücü Luis şovundan sonra hayatta kalabilir mi?" sorusunu sordu.

Bu arada ITV televizyonu maçı naklen yayınlarken, Luis Suarez'in sevinç gösterisi anında bir ara kendini tutamayarak "Luis gülmeyi bırak" diye çıkışta bulundu.

İstifa etmeyeceğini söyleyen Roy Hodgson, "İstifa etmeye niyetim yok. Tabii ki çok hayal kırıklığına uğradım ama istifa etmeme gerek yok. Diğer taraftan "Futbol Federasyonu milli takıma istedikleri adam olmadığıma karar verirlerse bu benim değil onların kararı olur" diye konuştu.

İngiliz basını yaptıkları yorumlarda "Roy iyi biri ama bu yenilgiden sonra gitmeli" dedi.