ZİRAAT Türkiye Kupası 3. Tur maçında Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden İnegölspor, taraftarı önünde Süper Lig temsilcisi Kasımpaşa ile karşı karşıya geldi. 90 dakika sonunda İnegölspor karşılaşmadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı ve bir üst tura yükselen takım oldu.
İnegölspor Teknik Direktörü Mehmet Bulut Soyunma odasında oyunucularını tebrik ettikten sonra düzenlenen basın toplantısında, "Kasımpaşa bu sene süper ligin formda bir takımı depslasmanda etkili oyun oynayan bir ekip rakibe pozisyon vermedik oyunun kontrolü bizdeydi. İyi bir mücadele sergiledik neticesinde galibiyeti hak ettik" dedi.
İnegölspor kulüp başkanı İlhan Korkmaz ise bu sene hedeflerinin PTT 1. Lig olduğunu ifade ederek "Bugün takımımızın sahadaki potansiyelini gördük tek yürek olduğumu zaman rakip kim olursa olsun çokta önemli olmadığını oyuncularımız ve teknik kadromız bizlere gösterdi. Saha içerisinde mücadele eden oyuncularım ve teknik heyeti tebrik ediyor seyircilerimize gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Bu yıl  inegölspor için önemli 30. yılımız hedefimiz şampiyon olup PTT 1. Lig'e çıkma kupadada gidebildiğimiz kadar gitmektir" dedi. 
Kasımpaşa cephesinde Teknik Direktörü Şota Arveladze, "Takım olarak pozisyona giremedik. İnegölsporu kutlamak lazım. Rakibin maçlarını izleyip analiz etmiştik. Top bizdeydi. Ama yavaş oynadık" dedi. 
"İnegölspor'dan dikkatinizi çeken oyuncu oldu mu?" sorusuna Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arveladze, "Dikkatimi çeken İnegölsporlu oyuncu olmadı, bizimkilerin oyununu izlerken, ona dikkat edemedim" dedi.
İnegölspor'un başarılı oyuncusu Raif Demir da grupta lider olmak istediklerini ifade ederek, desteklerini esirgemeyen taraftarlara teşekkür etti ve kupada Beşiktaş ile eşleşmek istediklerini söyledi. 
İnegölspor Kaptanı Kemal Hastürk de camia olarak bu tür başarılara alışık olduklarını, geçmişte Beşiktaş Bursaspor Elazığspor ve Gaziantepspor gibi güçlü takımları kupadan elediklerini belirterek bugünde güzel bir oyunla Kasımpaşaspor'u 1-0 mağlup ettiklerini bunun içinde çok mutlu olduklarını söyledi. Bir basın mensubunun kupada hangi takımla eşleşmek istersiniz sorusuna  Hastürk, "Bursaspor dışında kim çıkarsa çıksın. Yeter ki maç İnegöl'de olsun" cevabını verdi.
Kasımpaşalı oyunlardan  Metin Sevinç ise hak etmedikleri bir mağlubiyet aldıklarını belirterek, "Bu maç geçti artık. Önümüzdeki lig maçlarına bakacağız. Konsantrasyon konusunda eksiklikler oldu" üzgünüz açıklamasında bulundu, Kubilay Aktaş ise "Basit hatalar yaptık. Hocamız bize zor bir maç olacağını söyledi. Bu kadar mücadele edeceklerini bilmiyorduk. Hata bizim. Yapacak bir şey yok. Konsantrasyon hatası vardı" dedi.

(SS)