GENÇLERBİRLİĞİ Kulüp Başkanı İlhan Cavcav, kulüp başkanlığının 3 dönemden fazla olmaması konusundaki çalışmaları değerlendirdi.
Cavcav; ''Ben Başbakanımızın yerinde olsam 4 Büyük kulübün başkanlarını ''RESEN'' görevden alırım'' şeklinde konuştu.
Ak Parti Kızılcıhamam kampında Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın gündeme getirdiği ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan da onay aldığı belirtilen ''Kanun Taslağı" ile spor kulüp başkanlarının 3 dönem sınırı getirilmesi konularında görüşlerini aldığımız Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cacav açıklamalarına şu şekilde devam etti:
"Spor Bakanlığımız özellikle spor kanununun çıkması için, Kulüpler Birliği Başkanı olarak bana resmen talimatını vermiş durumda. Bizi m zaten yarın Ankara'da kulüpler birliği toplantısı var. Bu konuları orada gündeme getirmeye çalışacağız. Bakanlığımızın ve Federasyonumuzun özellikle istediği e-bilet uygulaması ile ilgilide bir çalışmamız var. Bununda kararını kulüpler olarak almış olacağız. Sayın Başbakanımız sporun içerisinden gelen biri. Ülke olarakta güvendiğimiz biri. Allah ona bir zeval vermesin ve başımızdan da eksik etmesin. Ama bu uygulama olduktan sonra konuşulur. Şu anda bir şey söylemek doğru olmaz. Evvela şu spor kanunu çıkıp, o spor kanununun içersinde bunlar müzakere edilip görüş alınabilir. Ben özellikle Sayın Başbakanımızdan, teşkilattan ve spor bakanımızdan spor kanunu yapılırkende görüş ve düşüncelerimizin bir fikir birlikteliği içersinde olması gerektiği kanaatindeyim. İnşallah spor için alınan her karar ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olur'' ifadesini kullandı.
Kulüp başkanlarına 3 dönem sınırının kulüp tüzüklerine aykırı olup olmadığı şeklinde yöneltilen soruya ise Başkan İlhan Cavcav, onunla ilgili beyanat verilmesinin doğru olmayacağını bu uygulamanın tatbik edilmesinin ardından tüzüklerin yeniden tanzim edilebileceğini söyledi.
Süper Ligde şu an en uzun görev yapan başkanların İlhan Cavcav ve Aziz Yıldırım olması bu konunun gündeme getirilmesini ne derece etkili olacağıyla ilgili soruyu yanıtlayan duayen başkan, bu konuşlara girmek istemediğini belirterek, ''Tüm kulüplerin İlhan Cavcav gibi başkanı olmasını isterim. Kimseye bir tek kuruş borcu olmayan kendi yağıyla kavrulup kendi yağıyla ligi devam ettiren 35 yıldır bu kulübün başında olan bir başkanım. Bütün kulüp başkanlarımız 2-3 veya 5 sene kulüp başkanlığı yapıp bir sürü arkada borç harç bırakarak gelecek yönetimlere büyük külfetler yüklüyorlarsa, bende başbakan olsam 3 sene değil bir sende bir başkan değişmesini isterim. Ama bunları yapabilmek için mutlaka kulüp başkanlarının kulüpleri borca sokacak bütçesini aşan bir yatırım yapacak girişimlere girmemesi lazım ancak parası olsa her türlü yatırımı yapabilir. Ama bakıyoruz Türkiye'nin 4 büyük güzide kulübü var. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor .Bunlar borç içerisinde. Kimisinin 400-300 milyar borcu var. Bence Başbakan doğru söylüyor. Ben olsam, bu kulüplerin başında olan insanların bir tanesini spordan, kulüp başkanlığından onları resen azlederim. Ve o adamlara, bu kulüpleri bu şekilde borçlandıranlara ömrü billah o kulübün kapısının içerisinden sokmam. Bunu ben İlhan Cavcav olarak söylüyorum.
Başbakan'ın bu söylemi tüzüğe ve delegelere aykırı değil mi, şeklinde ki soruya ise youm yapmayan Başkan Cavcav, hukukçu olmadığı için bir şey söyleyemeyeceğini belirtti. EA(UD/FG)