İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 60 yeni okulda yapacağı spor salonunun temel atma törenini ve genç şampiyonların ödül törenini gerçekleştirdi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bazı milletvekilleri, Ahmet Ayık ve Gazanfer Bilge gibi eski olimpiyat şampiyonları, amatör sporların federasyon başkanları, genç sporcular ve antrenörler de katıldı.

Salonlarda yaklaşık 700 takımla 15.870 lisanslı faal sporcu, ferdi sporlarda ise 218 lisanslı faal sporcu, 395 engelli vatandaşa hizmet verildiği açıklanan bu salonlara 60 yeni spor salonunun eklenmesiyle birlikte İstanbul'daki salon sayısı 203'e çıkmış oldu.

Temel atma töreni düzenlenmeden önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş kürsüde açıklamalarda bulundu. Topbaş, "Her branş ve alanda spor adamları yetiştireceğiz. Geleceğin şampiyonları bu salonlardan yetişecek. Bizim öğrencilik yıllarımızda malesef altyapı yoktu. Ama bugün ülkelerin tanıtımı açısından etkileyen bu salonları kurarak adımlar attık. Atmaya da devam edeceğiz. Her branşta ve her dalda spor adamları yetiştireceğiz. Bugün burada derece alan öğrencilerimizin ödüllerini verdik. Hepsinin başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Kadir Topbaş daha sonra öğrencilerle birlikte temsili butona basarak 60 okulda yapılacak olan salonların öncüsü olan Sultangazi ve Sultanbeyli'deki iki okulun temelini attı. İSTANBUL /