Gençlerbirliği Erkek Hentbol Takımı Başkanı Nilüfer Bircan'dan anlamlı organizasyon.

Türkiye Hentbol Süper Lig takımlarından Gençlerbirliği, Ankara İl Özel İdare, Maliye Milli Piyango ve B.Ş.B Ankaraspor takımları arasında 4-6 Eylül tarihleri arasında Ankara'da Gazze Barış kupası düzenlenecek.

Gençlerbirliği Takım Başkanı Nilüfer Bircan, Kupayı geleneksel hale getirmek istiyoruz. Ankara'da hentbol branşında böyle bir turnuvamız yok. Turnuvanın bir farkındalık yaratması, fair-play'e dikkat çekmesi, sporun kardeşlik ve barış içinde yapılması açısından adının Gazze Barış Kupası olmasını istedik. Diğer takımlar da destek verdi.

Eski Devlet Bakanlarından İsmet Sezgin, onursal başkanımız. Kendisine verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan ve Kulüp Başkanımız İlhan Cavcav'a, desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Rüştü Şahin'in antrenörlüğünde 4'ü Sırp 1'i Hırvat 5 yabancı oyuncuyla sözleşme imzaladık. Geçen yılki kadromuzdan 4 oyuncuyla yollarımızı ayırdık. Genç oyuncularımızla devam edeceğiz dedi.

Takım Antrenörü Rüştü Şahin ise, Tüm hentbol camiası gördü ki Gençlerbirliği, seyircisiyle maçlara zevk getirdi. Bunun artarak devam edeceğini umuyoruz. Seyirci sporcuyu motive ediyor ve sporun gelişmesine çok büyük katkı veriyor.

İleride Avrupa kupalarına katılarak Gençlerbirliği'ni Avrupa'da tanıtmaya çalışacağız. Gençlerbirliği olduğu için önce üst yapıyı oluşturduk ama alt yapı çalışmalarımız da devam ediyor. Örnek olması açısından takımın başına kadın bir başkan getirdik. Kadınların sporun içinde daha çok var olması gerek. Bu sezon daha profesyonel bir yapılanma içine girdik. Ülke sporunun kalkınması için öncelikle kulüplerin güçlü olması gerekiyor. Kulüpler daha çok sporcu yetiştirmeli diye konuştu.