3 yıldır sağ ayak bileğinden sakat olan ve sakat sakat güreşen Milli Güreşci Hafize Şahin gelecek hafta ameliyat olacak.

Adını Türk Güreş tarihine yazdıran Şahin; "Dünya Şampiyonası'na katılamayacağım, ama benim için önemli olan Olimpiyatlar" dedi.

Helsinki'de yapılan Avrupa Büyükler Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanarak Kadınlarda Türk güreş tarihine giren ve Türk güreşinin altın kızı olarak anılan Hafize Şahin, 'ya sakatlığı ile ilgili açıklamada bulundu.

Özbekistan'da yapılacak olan Dünya Şampiyonası'na sakatlığından dolayı katılamayacak olan güreşin altın kadını Şahin: "Ayak bileğimde problem var ve gelecek hafta küçük bir operasyon geçireceğim. Bu nedenle Dünya Şampiyonası'na katılamayacağım. Benim için önemli olan 2015 yılı, 2015 yılında Olimpiyatlar için kalifikasyon müsabakaları başlıyor. Başarılı olarak Ülkemi olimpiyatlarda temsil etmek istiyorum."

2015 yılının kendisi açısından çok önemli olduğunu belirten Şahin, "Sakatlık döneminden geçeceğim. Ameliyattan sonra daha çok çalışmam gerekiyor. Olimpiyatlarda Ülkemizi temsil etmek için tüm fedakarlığı göstereceğim" dedi.

ERCAN ATA - ANKARA /

ea(gh)