HATAYSPOR Kulüp Başkanı Jan Baram, Giresunspor'un Hatay'da futbol dışı şeyler olacağına dair asılsız iddialarda bulunduğunu söyledi.
Baram, Giresunspor’un bir kaç günden bu yana "Seyircimize yasak koydular" diye asılsız iddiasında bulunduğunu, İl Spor Güvenlik Kurulu’nun konuk takım için "Seyircisi gelebilir" diye karar aldığını söyledi. Başkan Jan Baram, Hatayspor taraftarlarının Malatyaspor, Göztepe ve Tarsus İdamunyurdu taraftarlarını çiçeklerle karşıladığını, Kırklarelispor'un 2 seyircisi için bile ‘Misafir takım tribünü’ açıldığını hatırlattı. Giresunspor’un asılsız iddialarla neyi hedeflediğini merak ettiklerini anlatan Kulüp Başkanı Jan Baram, şöyle devam etti:
"Biz Tarsus İdmanyurdu taraftarını misafir ettik. Ancak, hiç bir sebep ve gerekçe gösterilmeden 3 hafta önce ‘yasak’ denilerek taraftarlarımız Tarsus İdmanyurdu maçına alınmadı. Hatayspor olarak şu ana kadar iç sahada 16 maç oynadık. Hangi maçımız hangi kanalda yayınladı? Giresunspor'un yerel kanalı, takımlarının deplasmanda oynadığı ve yayınladığı her maç için ev sahibi takıma telif hakkı ödemişken ve bize bu konu ile ilgili talepte bile bulunmamışken hangi yasaktan söz etmektedir?"
Baram, Hatay’dan yayın yapan HRT'ye, Hatay-Göztepe maçı için İzmir Kanal 35'e, Malatya Vuslat TV'ye daha önce izin vermediklerini hatırlatırken, kendilerinden istekte bile bulunmayan ticari Giresun kanalının neden asılsız iddialarda bir bardak suda fırtına koparmak istediğini söyledi.
Başkan Baram, 15 Aralık’ta olumsuz hava koşulları gerekçe gösterilerek Giresun-Hatayspor maçının oynatılmadığını, 11 gün sonra kötü zeminde bu mücadele için oynatma kararı verildiğini kaydederek şöyle devam etti:
"Bu haftaki Hatayspor-Giresunspor maçına Kayseri bölgesi hakemi Ömer Faruk Koçak'ın atanması çok manidardır. Bu hakem Pendikspor deplasmanında takımımızı ‘linç etmiştir.’ Geçen hafta Kartal-Hatayspor maçında kaleci ile karşı karşıya kalan oyuncumuzun ayağındaki topa saha görevlisi elindeki topu atarak oyunu durdurmuş ve yüzde yüzlük golümüze engel olmuştur. Bizim hakkımız ne olacak. Üstelik Kartalspor'un başkanı emniyetten emekli olması nedeniyle kulübümüze ve oyuncularımıza yapılan tüm hakaret, saldırı ve tartaklanmalarına görevli polislerimiz tarafından bir engelleme ya da müdahale olmamıştır. Mücadelemiz her zaman olduğu gibi sahada olacaktır."

HE(AP/AÖ) FOTOĞRAF