Teknik direktörlüğünü Tayfun Korkut'un yaptığı Almanya'nın 1. Lig (Bundesliga) takımlarından Hannover 96, 2009 yılında hareket halindeki trenin altına atlayarak intihar eden eski kalecileri Robert Enke için 12 Temmuz günü 4. Lig (Oberliga) takımlarından FC Germania ile özel bir maç yapacak. Cumartesi günü saat 16.00'da başlayacak olan maç Barsinghausen'daki Augst-Wenzel stadyumunda oynanacak. Karşılaşmadan elde edilen tüm gelir Robert Enke adına kurulan vakfa bağışlanacak. Robert Enke 10 Kasım 2009 yılında girdiği yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle intihar etmiş, futbol dünyasını yasa boğmuştu. Enke bir dönem de Fenerbahçe kalesini korumuştu.

KORKUT İFTARA KATILDI

Hannover 96'yı yeni sezona hazırlayan Bundesliga'daki tek Türk teknik direktör olan Tayfun Korkut, önceki gece Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı Stefan Weil'in verdiği iftar yemeğine katıldı. Korkut iftarda bir araya geldiği Türklerle sohbet etti.

İKİ FUTBOLCU TRANSFER EDİLECEK

Takımın son durumuyla ilgili bir açıklama yapan Teknik Direktör Tayfun Korkut, yeni sezon hazırlıklarının iyi gittiğini söyledi. Yapılan hazırlık maçlarında takımın ortaya koyduğu futbolun kendisini şimdilik memnun etmediğini anlatan Korkut, en kısa zamanda eksik futbolcularında takıma katılmasıyla istenilen düzeye geleceklerini söyledi. Yeni sezonda hak eden futbolcuların forma giyeceğini de dile getiren Korkut bunun için futbolcuların kendilerini göstermesi gerektiğini belirtti. Genç teknik adam defans ve sağ kanada birer futbolcu almayı düşündüklerini dede sözlerine ekledi.