HANNOVER 96 Teknik Direktörü Tayfun Korkut, Fenerbahçe'ye 2-1 mağlup oldukları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, kendileri açısından önemli bir hazırlık maçı oynadıklarını ifade ederek, "Türkiye Ligi liderine karşı oynadık. Genelde iyi geçtiğini düşünüyorum. Son paslarda daha dikkatli olsaydık, skor daha farklı olabilirdi. Sonuçta bir Fenerbahçe klasiği olan son dakika golü mağlubiyeti getirdi. Hiçbir takım için mağlubiyet güzel değildir. Biz de kesinlikle mağlup olmayı istemiyoruz. Fenerbahçe karşısında takımımın olumlu yönlerini gördüm. Onların üzerine adım adım hazırlanmamız gerekiyor. İstekli, birbirine yardım eden bir Hannover 96 takımı var" diye konuştu. Tayfun Korkut, Fenerbahçe'de 5 senesinin geçtiğini de vurgulayarak, "Çoğu şeyi Fenerbahçe Kulübü'ne borçluyum. Fazla karmaşık bir duyguya girmedim. Sonuçta maça konsantre olmam ve kendi takımımı hazırlamam gerekiyordu" dedi.

Hannover 96'da ilk hedefinin takımı tanımak, daha sonra da düşme hattıyla aralarındaki 4 puanlık farkı açmak olduğunu belirten Korkut, şu ifadeleri kullandı:

"İkinci devreyi sakin bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Ligde puan sıralamasında yukarılarda değiliz. Düşme hattının dört puan üstündeyiz. Amacımız, aradaki dört puanı korumak değil, daha da yükseltmek. Ondan sonra plan ve projelerimiz var. Hannover 96 benim açımdan büyük bir şans. Sonuçta o şansı değerlendirmem gerekiyor. Bir takım çalıştırıyorum ve bu takımı en iyi şekilde hazırlamam gerekiyor. Kendimi hazır hissediyorum. Önemli olan benim takıma, takımın bana güveni. Kendimi Bundesliga'da takım çalıştırmaya hazır hissediyordum. Hannover Kulübü, genç ve projesi olan bir teknik direktör arayışına girdi. O listede benim de ismim vardı. Tek tek o listedeki kişilerle görüştükten sonra kulüp bende karar kıldı. Burada benim daha önce çalıştığım kulüpler önemliydi. Görüşmelerimiz inanılmaz pozitif geçti. Genç olmamın önemli olduğunu zannetmiyorum. Önemli olan hazır olmak. Ondan sonrası tecrübelere kalıyor. Benim de öğreneceğim çok şey var."

Genç teknik adam, Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında yakaladığı 8 puanlık farkla ilgili de şunları söyledi:

"Fenerbahçe'nin oyun tarzı belli. Devamlı oyunun içinde olmak istiyorlar. Bugün de son dakika serilerini devam ettirdiler. Fenerbahçe ilk maçları iyi geçirirse, rakipleri açısından 8 puanı kapatmak kolay olmayacaktır" diye konuştu.

Tayfun Korkut, Trabzonspor'un transferi için çalıştığı yönünde haberler çıkan oyuncuları Mame Diouf'u bırakmayı düşünmediklerini açıkladı. Korkut, bordo-mavili kulüple herhangi bir görüşmelerinin olmadığının vurgulayarak, "Herhangi bir görüşme söz konusu değil. Diouf, bizim sözleşmeli futbolcumuz ve mukavelesi devam ediyor. Ne kadar kaliteli bir futbolcu olduğunu gördünüz. Kesinlikle kadromda yeri olacak ve bizimle devam edecek" şeklinde konuştu.

Ara dönemde Türkiye'den transfer yapmayı düşünüp düşünmediğiyle ilgili bir soruya ise Korkut, "Öncelikle takımı tanımam gerek. Şu an için transfer düşündüğümü söyleyemem. Takımım çok iyi. Takımımdaki oyuncularla çalışmayı düşünen bir teknik adam olarak bu konulara girmek istemiyorum. Ama transfer her an olabilir. Ay sonuna kadar zamanımız var. Kadroyu korumam çok önemli" yanıtını verdi.

Bu arada basın toplantısına Fenerbahçe Kulübü'nden katılan olmadı. ht (os)