Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, "Kupayla kapatmıştık, kupayla başladık" dedi.

Hamzaoğlu, TFF Süper Kupa finalinde Bursaspor'u 1-0 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Bu akşam her ne kadar istediğimiz gibi bir maç oynamamış olsak da kazanma alışkanlığını sürdürdük" diye konuştu.

Hamzaoğlu, "Geçtiğimiz sezon iki kupayla kapadıktan sonra Süper Kupa bizim için çok anlam kazanmıştı. Bu maça da ona göre hazırlandık ama bazı oyuncularımız yüzde yüz performansına ulaşmadığı için sahada sıkıntılar yaşadık. Mümkün olduğunca da onları biraz daha fazla oyunda tutabilmekti ki biraz kapasitelerini artırabilsinler. Ama bu arada Bursaspor'un atakları da oldu, sıkıntılı dakikalar da yaşadık, pozisyonlara da maruz kaldık ama takım güven veriyor. Skora göre oynamayı, sonuca, galibiyete gitmeyi biliyor. İnşallah bundan sonraki maçlarda da bu sezonda da bunu devam ettireceğiz. Oyun olarak bugünden daha iyisini oynamak zorundayız. Onun da farkındayız. Camiamıza Süper Kupa hayırlı olsun. Kupayla kapatmıştık, kupayla başladık. Aynı şekilde ligde, Şampiyonlar Ligi'nde ve Türkiye Kupası'nda performansımızı artırarak devam ettiririz" ifadelerini kullandı.

"OZAN TUFAN LİSTEMİZDE VARDI"
Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Hamzaoğlu, "Galatasaray'ın bundan sonraki transfer politikası ne olacak? Ozan Tufan'a Galatasaray'ın ilgisi ne boyutta, böyle bir transfer gerçekleşebilir mi?" sorusuna Hamzaoğlu, "Transfer ihtiyacımız olursa yapacağız, halen bakıyoruz. Bizim için önemli olan oyuncularımızın performansını en üst seviyeye çıkarabilmek. Tabii ki o yönde eksiklerimiz var ama bunun sebepleri belli. Şu anda bazı oyuncularımız hazır değiller, oyuncuların o yönü çıkmıyor ama onların iyi olduğu zamanları düşünerek hareket etmemiz gerekiyor, kadromuza katacağımız her fazla oyuncu bize faydadan çok zarar getirir, dolayısıyla ihtiyacımız olanı tabii alacağız ama ihtiyacımız yokken de sadece transfer yapmış olmak için transfer yapmayı düşünmüyorum. Ama ay sonuna kadar vaktimiz var, oynayacağımız maçlar var, bazı şeyler daha da netleşecek, çok aceleci olmanın gereği yok. Bakacağız eğer gerekirse mutlaka transfer yaparız, eğer gerekiyorsa mutlaka transfer yaparız, kimsenin bundan şüphesi olmasın. Ozan Tufan listemizde vardı, Ertuğrul hocayla konuşmuştuk. Daha sonra tekrar vermeyi düşünmedi 'takım eksiliyor' diye ama daha sonra görüşmeler oldu ama şu anda bir şey yok" karşılığını verdi.

"İBRAHİMOVİC GELİRSE HAYIR DEMEYİZ"
"Taraftarların İbrahimovic için büyük baskısı var. Sizce taraftarın bu baskısına karşı İbrahimovic yorumunuz ne olacak?" sorusu üzerine Hamzaoğlu, "Taraftar istiyor, istemek güzel bir şey, İbrahimovic iyi bir futbolcu yani hiç kimsenin hayır demeyeceği bir oyuncu belki ama her şeyin de bir yolu var, bedeli var, uyumu var. Bunların hepsini düşünerek transfer yapmak zorundayız. Tabii ki almış olsak kadromuza renk katar, taraftar da mutlu olur ama her şeyin bir bedeli var. Kendisi gelmeyecek mi, istemeyecek mi? Biz kendisiyle hiç görüşmedik ama basında sürekli İbrahimovic, güzel aylarca sürüyor, devam edelim. Gelirse de hayır demeyiz" ifadelerini kullandı.

"Bursaspor'da kadro dışı bırakılan Volkan Şen ilgilendiğiniz bir futbolcu mu?" sorusuna da yanıt veren Hamzaoğlu, "Hayır, Volkan Şen'le ilgili bir düşüncemiz, tasarrufumuz olmadı. Şu anda böyle devam edeceğiz. Önümüzdeki haftalarda her şey daha netleştiğinde gerekirse 1-2 nokta transfer yaparız" dedi.  

HAMZAOĞLU’NDAN SNEIJDER AÇIKLAMASI
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Süper Kupa maçında Sneijder’in oyundan alınırken kendisine tepki göstermesine ilişkin, “Bunlar futbolun içinde olan normal şeyler” dedi.

TFF Süper Kupa finalinde Ankara Osmanlı Stadı’nda Bursaspor ile karşılaşan Galatasaray, sahadan Yasin Öztekin’in tek golüyle 1-0 galip ayrılarak kupaya uzanan taraf oldu. Dördüncü kez Süper Kupa’yı müzesine götüren sarı-kırmızılılar, karşılaşmanın ardından büyük sevinç yaşadı. Mücadele sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, “Geldiğimiz günden beri taraftarlarımıza mahcup olmadık. En çok ona mutlu oluyorum. Oyuncularımı kutluyorum. Kolay değil, kolay kazanmışız gibi hissediyoruz ama 3 kupayı kazanmak hiç kolay olmadı. Bugünkü maçta zor oldu. İyi oynamadığımız zamanlar da oluyor ama kazanmayı biliyoruz. İnşallah bundan sonra üstüne koyarak devamını getiririz” dedi.

“FUTBOLUN İÇİNDE OLAN ŞEYLER”
Hollandalı oyuncu Sneijder’in oyundan çıkarken kendisine tepki gösterdiğinin hatırlatılması üzerine Hamzaoğlu, “Bunlar futbolun içinde olan normal şeyler” dedi.

Hamzaoğlu, bir basın mensubunun "Şimdi sanırım sırada bir kupa daha var" ifadesine, "Kolay olmayacak, zor” yanıtını verdi.
Hamzaoğlu'ndan, İbrahimovic açıklaması