VOLEYBOL CEV Şampiyonlar Ligi'ne ilk defa katılan Halkbank ikinci maçında Romanya temsilcisi Tomis Constanta'ya konuk oluyor.
Kariyerinde Şampiyonlar ligi şampiyonluğu ve Olimpiyatlar olan Bulgar Antrenör Radostin Stoychev, Türkiye ligi ve şampiyonlar ligi'ni Doğan Haber Ajansına () Romanya'da değerlendirdi.
Türkçe bilmediği için özür dillediğini belirten Radostin Stoychev, ''Ama Tükçemi en kısa zamnda geliştireceğim diyerek çok önemli bir kulübe geldim'' dedi.
Çok yoğun ve zor bir sezon olacağını belirten Stoychev, ''Kariyer benim için önemli değil. Yeni bir yer yeni bir takım ve herşeye sıfırdan başlıyorum. Hedefimiz Halkbank spor kulübünü hak ettiği yere çıkarmak. Bu yılki turnuvalarda hedefimiz sadece katılmak değil, başarılı olmak için turnuvalara katılıyoruz. Benim için ön önemli şey, her maçta ayrı ayrı performans ve başarılı olan bir takım yaratmak çok önemli. Benim için bir maç diğerine göre daha önemli veya daha önemsiz değil nemli olan, bir takımı haftada iki maç oynayacağı performansa hazır hale getirmek ve zafer elde etmek için mücadele ruhunu ortaya koyan bir takım yaratmaktır. Her maç için yapılması gereken ne varsa sonuna kadar yapılmalı ve başarı elde edilmeye çalışılmalı.
Türkiye ligi, Türkiye kupası ve Avrupa ligleri için kadronuz yetermi sorusuna Radostin Stoychev, ''malesef kadromuz bu açıdan bakıldığında yeterli değil,en azından bir oyuncu daha takviye yapmamız lazım. Ancak bu dönemde takımımıza katkıda bulunabilecek üst seviyede bir oyuncu bulmak çokta kolay olmayacak. Bu konu ile ilgili önümüzdeki dönemde Kulüp başkanımızlada görüşerek mümkünde olursa bir oyuncu takviyesiyle takımı hem Türkiye ligi'nde hemde şampiyonlar lig'inde güçlü hale getirecek bir oyuncu takviyesi yapmayı düşünüyoruz.
Şampiyonlar ligi'ni değerlendiren Stoychev, ''çok zor bir grup'ta mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Kaliteli takımlara karşı oynuyoruz. Burada oynayacağımız Tomis Constanta maçı bizim için çok önemli. Constanta hafife alınacak bir takım değil. Özellikle kendi evinde çok iyi maçlar çıkaran bir takım. Wegiel karşısında aldığımız galibiyetten çok memnunum. Aynı mutluluğu buradaki maçtada yaşamak istiyrum, ''ifadesini kullandı.
Öte yandan Yarın Türkiye Saati ile 18.00'de başlayacak olan Tomis Constanta-Halkbank CEV Şampiyonlar Ligi karşılaşmasını, Ignat Mitev (Bulgaristan), Georgios Papageorgiou (Yunanistan) hakem ikilisi yönetecek. EA(UD/FG)