Ercan ATA/ANKARA, () - 2014 CEV DenizBank Erkekler Şampiyonlar Ligi'nde Belogorie Belgorod'un Halkbank'ı 3-1 yenerek şampiyon olduğu maçın ardından açıklama yapan Halkbank Spor Kulübü Başkanı Selahattin Süleymanoğlu, birinci olabileceklerini ama dördüncü sette 23-17'den maçı verdiklerini belirterek, "İyi mücadele etti takım, ama servis atması lazım takımın. Bu tür takımları, servis atarsanız yenersiniz. Bugün servisleri çok iyi tutturamadık. Çocuklardan çok memnunum. Yüreğiyle savaştılar. Ülkem adına, kendim adıma çok mutluyum. İnanılmaz şeyler başardık. Bütün Türkiye'ye armağan olsun diyorum. Ama bir dahaki sene birincilik diyorum" şeklinde konuştu.

Halkbank voleybolcusu Nuri Şahin, ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek, "Tüm ekip olarak elimizden geleni yaptık, ama olmadı. Çok istemiştik burada final oynamayı. Başka bahara, başka zamana diyoruz. Bir bayrak yarışı bu iş. Türk voleybolunda bazı şeylerin önünü açtık. Futbolda rüya olan bir şeyi biz voleybolda başardık. Bunu Halkbank başardı, Türkiye başardı. Bu herkesin bir başarısı. İleride bunun şampiyonluğunu da göreceğiz. Belki bizler göremeyiz ama bunu gençler görecek. Bayrağı onlara ileride teslim edeceğiz. Çok üzgünüz. İsterdik şampiyon olmak. Buraya gelen seyirciye bunu yaşatmak isterdik, ama olmadı. Kısmet değilmiş. Avrupa hedefi kapandı. Türkiye Ligi hedefi var. Halkbank, oynadığı bütün kupaların hepsinde şampiyon olmak için kurulmuş bir ekibe, ruha sahip. Burada yapamadığımızı ligde yapacağız" dedi.

Halkbank voleybolcusu Hüseyin Koç, 22-17'den maçı kaybettiklerini belirterek, "Ne kadar üzüldüğümüzü anlatmak çok zor. Böyle bir şansı ben voleybol hayatımda bir daha yaşar mıyım diye düşünüyorum. Türkiye'de böyle bir şey yok erkek voleybolunda. Tarihi aslında biz yazdık. Buna üzülmemiz lazım ama insanın içi parçalanıyor. Bizi başarılıyız aslında. Buradaki insanların eline koluna sağlık. Hepimiz üzülüyoruz. Üzüntüyü atlatıp, ikinciliğe sevinmemiz lazım aslında. Geçen sene Avrupa Şampiyonu olmuş bir Halkbank, bu sene Şampiyonlar Ligi ikincisi olmuş bir Halkbank. Bence Türkiye'nin gurur duyması lazım. 22-17'den kaybettik, şoktayım şu an. Mutluyum aslında ama çok da üzgünüm. Seneye başka bir Türk takımı, kadın, erkek bu Şampiyonlar Ligi'nde en büyük olur. Türkiye her açıdan ekonomi ve misafirperverliği açısından dünyada bir numara" dedi.

ÖDÜL TÖRENİ

Final karşılaşmasının ardından, 2014 CEV DenizBank Erkekler Şampiyonlar Ligi'nde ilk 3 sırayı alan takımların ödülleri verildi.

Törende ayrıca, Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cebeci CEV Başkanı Andre Meyer'e, Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil'e, Halkbank Spor Kulübü Başkanı Selahattin Süleymanoğlu Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cebeci'ye, TVF Başkanı Özkan Mutlugil Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu'na turnuvanın gerçekleştirilmesinde gösterdikleri emek ve katkıdan ötürü birer teşekkür plaketi takdim etti.

2014 CEV DenizBank Erkekler Şampiyonlar Ligi şampiyonu Belogorie Belgorod takımının madalyaları Gençlik ve Spor Bakanı Müsteşarı Faruk Özçelik ile CEV Başkanı Andre Meyer, kupası ise CEV Başkanı Andre Meyer tarafından verildi.

İkinci olan temsilcimiz Halkbank'ın madalyaları; DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Selahattin Süleymanoğlu tarafından verildi.

Üçüncü olan Jastrzebski Wegiel takımının madalyalarını ise CEV Kıdemli Başkan Vekili Alexandar Boricic ile Halkbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cebeci verdi.

2014 CEV DenizBank Erkekler Şampiyonlar Ligi'nin en iyileri ise şu şekilde belirlendi:

MVP: Sergey Tetyukhin (Belogorie Belgorod)

En iyi pasör: Raphael Vieira de Oliveira (Halkbank)

En iyi servis karşılayan: Matey Kaziyski (Halkbank)

En iyi libero: Damian Wojtaszek (Jastrzebski Wegiel)

En iyi servis atan: Emre Batur (Halkbank)

En iyi blok yapan: Dmitriy Muserskiy (Belogorie Belgorod)

En iyi smaçör: Maxim Mikhailov (Zenit Kazan)

Fair-play ödülü: Alexander Volkov (Zenit Kazan)

En skorer: Michal Lasko (Jastrzebski Wegiel)

ea (os)