TRABZONSPOR’un yeni teknik direktörü Vahid Halilhodzic, uzun zamandır görüntülerini izlediği takıma en az 4 yabancı oyuncu takviyesi yapılması gerektiğini söyledi.
Trabzonspor'un prensip anlaşmasına vardığı Boşnak teknik adam Vahid Halilhodzic’in, başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile Dünya Kupası’ndan önce bir araya geldiği ve el sıkıştığı öğrenildi. Yapılan görüşmenin ardından Trabzonspor’u yakın takibe alan Halilhodzic bir çok maçı kayıttan, bazı maçları ise canlı olarak televizyondan izledi. Cezayir Milli Takımı’nı Dünya Kupası’na hazırladığı sırada fırsat buldukça transfer edilebilecek oyuncularla ilgili de rapor hazırlayan Boşnak teknik adam, dün gece geç saatlerde geldiği Trabzon'da fazla dinlenmeyerek, bu sabah erken saatlerde tesislere gelerek işbaşı yaptı.
TEKNİK EKİBİYLE BİRARAYA GELDİ
Boşnak teknik adam ilk iş olarak, Fransa’dan birlikte geldiği yardımcılarından antrenör Jacky Bonnevay, kondisyoner Cyril Moine, kaleci antrenörü Mickael Boully ve fitness antrenörü Sandy Guichard ile Türk yardımcı antrenör Fatih Kavlak’ın da katılımıyla  Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde bir toplantı yaptı. Toplantıda kamp kadrosunu ve hazırlık maçı programlarını kısmen şekillendiren Halilhodzic daha sonra da Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile bir araya geldi. Halilhodzic’in şişkin olan kadrodan dolayı rahatsız olduğu ve yabancı oyunculardan Colman, Bamba, Malouda ve Celustka’nın bir an önce gönderilmesi için talepte bulunduğu belirtildi. Bu arada Halilhodzic’in izlediği kasetlerde özellikle yabancı oyuncuların takıma yaptığı katkıların yetersiz olduğuna dikkat çekti ve en az 4 yabancı oyuncu takviyesi yapılmasını istedi.
HALİLHODZİC VE BAŞKAN SÖZLERİNİ TUTTU
Trabzonspor’da 2005-2006 sezonunda da görev yapan Vahid Halilhodzic ile o sezon sonunda istenilen başarı grafiğinin sağlanamadığı gerekçesi ile yollar ayrılmıştı. O dönemde Başkan Nuri Albayrak’ın ekibinde Başkan Yardımcısı olarak görev yapan İbrahim Hacıosmanoğlu da, sıcak ilişkiler kurduğu Boşnak teknik adam Vahid Halilhodzic'i Trabzon Havalimanı’ndan gözyaşlarını tutamayarak uğurladı. Ancak bu uğurlama sırasında birbirlerine, ''Birlikte Trabzonspor’da çalışacağız'' sözünü veren Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve Halilhodzic, 8 yıllık aranın ardından sözlerini tuttu.
"BİENVENUE VAHİD BABA"
Trabzon yerel basını da Boşnak teknik adam Vahid Halilhodzic’in Cezayir Milli takımıyla Dünya kupasında sergilediği performansın ardından Trabzonspor’u tercih etmesinin kulüp adına çok gurur verici olduğunu yazdı. Türksesi Gazetesi Halilhodzic’in gelişiyle ilgili olarak, ''Sonunda geldi'' başlığını atarken, Karadeniz’de Son Nokta Gazetesi, "Hoşgeldin Halilhodzic", Karadenizin Sesi Gazetesi de, "Yuvana hoş geldin" manşetlerini attı.  Karadeniz Gazetesi, "Trabzonspor’da 2'nci Vahid dönemi" başlığını kullanırken, Günebakış Gazetesi, "2'nci Halilhodzic dönemi başlıyor. Büyük hoca Trabzon’ da!"başlığını attı. Kuzey Ekspres Gazetesi de Halilhodzic'in gelişini, ''Büyük hoca Trabzonspor'da!'' başlığıyla duyururken, Taka Gazetesi, ''Bienvenue Vahid Baba'' manşetini attı. 

FOTOĞRAFLI