TRABZONSPOR’da yönetim yabancı oyuncu transferlerini bir hafta içerisinde kampa getirmeyi planlıyor. Boşnak teknik adam  Halilhodzic, yeni transferlerin hazırlık maçlarında yer almasının önemine işaret etti, bu konudaki çalışmanın acilen tamamlanmasını istedi.
Trabzonspor teknik direktörü Vahid Halilhodzic, 28 futbolcuyla sürdürdüğü yeni sezon hazırlıklarının ardından kadroyu 25’e indirecek. Mevcut kadrodan bazı yerli ve yabancı oyuncuları takımdan gönderecek olan Halilhodzic, yabancı oyuncu transferlerinin kampa yetiştirilmesi konusunda yönetime çağrıda bulundu. Hazırlık maçlarında bu futbolcuları değerlendirmek isteyen Halilhodzic’in isteği üzerine elini çabuk tutan yöneticiler de bir hafta içerisinde kampa yabancı oyuncuları getirmek için harekete geçti. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun da transferleri bitirdikten sonra kampa geleceği öğrenildi. Bordo mavili takımın bir yabancı stoper, orta saha ve forvet için temaslarını sürdüğü öğrenildi.
YENİ TRANSFERLER CELUSTKA VE MALOUDA
Bu arada Trabzonspor’un Avusturya kampında Celustka ve Malouda hırsları ile dikkat çekti. Her iki oyuncu da antrenmanlarda en istekli oyuncular arasında yer alırken, teknik direktör Vahid Halilhodzic’in de yapılması muhtemel transferlere göre iki oyuncu hakkındaki kararını vereceği öğrenildi. Trabzonspor’da fazla forma şansı bulamadığı dönemlerde yüzü asık olan Fransız futbolcu Malouda, kampta bambaşka bir kimliğe büründü. Takım arkadaşları ile sürekli şakalaşan Malouda'nın, Halilhodzic ile de fırsat buldukça sohbet etmesi dikkat çekti.
HALİLHODZİC’TEN FOTOĞRAFLI ÇÖZÜM
Boşnak teknik adam Halilhodzic, futbolcuların mevkilerini belirlemek için bir şablon oluşturdu. Elinden bırakmadığı şablonda oyuncuların mevkilerine göre fotoğraflar yerleştiren Halilhodzic, antrenmanlarda da mevkilere göre çalışma programları uyguluyor. Takımı defans, orta saha, kanat oyuncuları ve hücum oyuncuları olarak dörde bölen Boşnak teknik, her futbolcunun hem oynadığı hem de alternatif mevkilerini çıkarttı.
KALECİ ANTRENÖRÜNDEN TENİS TOPUYLA ANTRENMAN
Trabzonspor’un kaleci antrenörü Michael Boully, farklı çalışma metodları ile dikkat çekti. Antrenmanlarda kaleciler Onur Recep Kıvrak, İbrahim Demir, Fatih Öztürk ve Uğurcan Çakır ile her antrenmanda yaklaşık yarım saatlik toplantı yapan Boully, tüm antrenmanlarını kameraya da kaydettiriyor. Boully’nin özellikle antrenmanlarda futbol topunun yanı sıra tenis topu kullanması da dikkat çekti.
MUSTAFA AKBAŞ'A TEKLİF YAĞIYOR
Geçtiğimiz sezonun devre arasında teknik direktör Mustafa Akçay’ın isteğiyle 1461 Trabzon’dan kadroya dahil edilen Mustafa Akbaş, takımla birlikte Avusturya kampına gelmesine rağmen bir çok kulüpten teklif geldi. Mustafa Akçay’ın yeni takımı Aksihar Belediyespor başta olmak üzere Balıkesirspor, İstanbul Başakşehir ve Mersin İdmanyurdu ile bir çok PTT 1'inci Lig ekibinin kadrosuna katmak istediği Mustafa Akbaş’ın Trabzonspor’daki kaderi kamp sonunda Halilhodzic’in sunacağı rapor sonrası netlik kazanacak.
TRABZONSPOR KONDİSYON DEPOLADI
Trabzonspor, Avusturya kampındaki hazırlıklarını bugün basına ve taraftara açık olarak sabah 07.30’da yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik direktör Halilhodzic yönetiminde yapılan antrenmana sakatlığı nedeniyle salonda çalışan Bourceanu dışındaki tüm futbolcular katıldı. Bordo mavililer sabah antrenmanında kondisyon ağırlıklı bir çalışma yaptı. Dün yapılan antrenmanda sakatlanan ve çalışmayı yarıda bırakan Kadir Keleş, bugün yapılan antrenmanda takımla birlikte çalıştı.
KAMPIN SORUMLULUĞU ALTINCI VE ÜNVER’DE
Trabzonspor’un Avusturya kampındaki tüm sorumluluk Genel Menajer Serhat Altıncı ve İdari Menajer Serkan Ünver’e verildi. Yöneticinin bulunmadığı kampta tüm organizasyonları üstlenen Altıncı ve Ünver Halilhodzic’in isteklerini yönetime aktarıyor. Hiçbir yöneticinin bulunmadığı kampa taraftarlar da yoğun ilgi gösteriyor.

FOTOĞRAFLI