Yunus Emre SEL/ TRABZON, () - TRABZONSPOR Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, Bursaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, 2-3 aya ihtiyaç duyduklarını belirterek, "Bazılarının ve birilerinin Trabzonspor'un şampiyon olacağını ortaya yaydığını duydum. Maalesef bugün bu duruma çok uzağız" dedi.
Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, 0-0’lık eşitlikle sona eren Bursaspor maçının ardından açıklamalarda bulundu. Halilhodzic, maçın ilk yarısında kötü bir oyun ortaya koyduklarını belirterek, "Eğlence güzeldi, ama Trabzonspor kötüydü. İlk 15 dakika titreyen ve kendine güveni olmayan bir takım gördüm. Bir tek topu bile kontrol edemeyen, oyuna hakim olamayan takım gördüm. Kalecimizin birkaç güzel müdahalesiyle maçı vermedik. Ofansif anlamda 2 pası peş peşe yapamadık. Bu nedenle birçok soruyu bu gece kendime soracağım. Daha öncesinde söylediğim gibi Trabzonspor'un 2-3 aya ihtiyacı var. Kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Bu gece Bursaspor, bizden üstündü ve galibiyeti de hak edebilirdi” dedi.
TRANSFER DOSYAMIZ DAHA KAPANMADI
Halilhodzic, düzeltmeleri gereken şeylerin olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: "Bir teknik adamın kendine takımı ile ilgili sorması gereken tüm soruları soracağım. Elimizdekiyle tatmin olamayız, düzeltmemiz gereken birçok şeyin olduğunu da söyleyebilirim. Bu şekilde kalırsak bir Rostov takımını nasıl eleriz bilmiyorum. Transferlerde gecikmeler yaşadık. Transfer dosyamız daha kapanmadı. Yeni oyuncularla fazla çalışma imkanım olmadı, süre kısaydı. Trabzonspor hazır değil ve şu an hazır olmaya da uzağız. Sadece taktik anlayış değil, bazı oyuncular ne dediğimi de anlayamıyor. Oyuncularıma karşı kaleye oynamaları gerektiğini söylerken birkaç oyuncu bizim kaleye doğru hücum yaptığını gördüm. Bu durumu görmeden gelemeyiz. Bu nedenle birçok soru soracağım kendime."
AVUSTURYA KAMPINDAYKEN TERK EDİP GİTMEK BİR DÜŞÜNCEM OLDU
Halilhodzic, Avusturya kampındayken ayrılmayı düşündüğünü de ifade ederek, “Terk edip gitmek gibi bir düşüncem oldu ama bu çok kolay bir seçenek. Tekrarlıyorum 2-3 ay yoğun çalışmalarımız var ve ilerleme kaydetmemiz gerekiyor. Bazılarının ve birilerinin Trabzonspor'un şampiyon olacağını ortaya yaydığını duydum maalesef bugün bu duruma çok uzağız" dedi.
GÜNEŞ: “TRABZONSPOR MAÇI İYİ BİR ÖLÇÜ OLDU”
Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise, Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın vefatı nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Güneş, Trabzon’da antrenman yaptıklarını ifade ederek, "Kampla ilgili bazı sıkıntılar yaşadık. Trabzonspor'un da takım arama sıkıntısı vardı. Tesadüf oldu. Şehre gelirken de dikkatli oluyordum ambiansı bozmayayım diye ama şimdi hem tesislere gittik, hem de idman maç yaptık. Maçın genelinde olumlu işler yaptık. Pozisyon bulduk, ama goller bulamadık. Bu oyun anlayışıyla daha yukarıya gideceğimizi başarılı olacağımızı düşünüyorum. Trabzonspor maçı iyi bir ölçü maçı oldu. Seyirci, ambians mükemmeldi. Trabzonspor güçlü takım güçlü oyuncuları var. Yeni takım olduğu için zaman zaman hatalar olacaktır. Takımın sahiplenme duygusu olağanüstü seviyeye çıkmış, olumlu bir adım. Bizim de çok güzel taraftarımız ve camiamız var. İnşallah Bursaspor-Trabzonspor rekabeti lig şampiyonluğu için olur. Hep Galatasaray-Fenerbahçe mücadelesi şeklinde olmasın. Plakamız ters ama anlayışımız aynı” diye konuştu.