Milliler'in EURO 2016'daki kötü performansı tartışılırken eleştirilerin odağındaki isimlerden birisi de kaptan Arda Turan oldu. Birçok isimden Arda ile ilgili açıklamalar gelirken, Barcelonalı oyuncu için çarpıcı bir yorum da Milli Takım'ın efsane ismi Hakan Şükür'den geldi.
İşte Hakan Şükür'ün Yeni Hayat gazetesinde yayınlanan yazısının ilgili bölümü:
"HEDEF İSMİN ARDA OLMASI, BÜYÜK FUTBOLCULUĞUNDAN KAYNAKLANIYOR"
"A Milli Takımımız, Euro 2016'ya beklentilerin çok ötesinde bir performansla başladı.Hırvatistan ve İspanya ile oynanan maçlar, milyonları hayal kırıklığına uğrattı. Yıllarca bu formayı giyen biri olarak başarısızlık sonrası 'bir suçlu' arama sevdasını yakından gördüm ve yaşadım. Hedefe konulan ismin 'Arda Turan' olması onun büyük futbolculuğundan kaynaklanıyor. Oyuncuların hissiyatını bilen biri olarak düşüncelerimi aktarmak isterim.

PRİM MEVZUSU BİLİNİYORDU
Şu anda en çok konuşulan konu prim. Açıkçası prim mevzularının daha önceden bilinmemesi mümkün değil. Yöneticilerin, futbolcuların bunu konuştukları ortada. Gazeteciler de bundan haberdar, ancak yazılmıyordur. Fatih Hoca büyük bir ihtimalle performansa göre dağıtmıştır. Hesaplamaları hep o yapar. Hırvatistan maçı öncesi basın toplantısında konuşulanlar da böyle bir duruma işaret ediyor. Bu kadar çok kişinin bildiğini takım kaptanı olarak Arda'nın Terim'le konuşması kadar doğal bir şey olamaz. Arda üzerinden bir kampanya yürütülmesini doğru bulmuyorum.
"DURUŞUNA 'ADAMLIK' DİYORUM"
Takım kaptanı olarak Arda'nın prim mevzusunu konuşması normal. Burada bahsettiğim rakam değil, kimin ne alacağı değil. O yönetimin takdiridir. Ben oradaki takım arkadaşlarının hakkı konusunda bir görüşme yaptıysa Arda'nın duruşuna 'adamlık' diyorum.
Kedimden örnek vereyim, Rüştü Reçber de buna şahittir. 2002 Dünya Kupası'ndaki ilk kadro 26 kişi belirlenmişti. Sonra bu sayı 23'e indi. Tayfun Korkut, Serhat Akın gibi isimler dışarıda kaldı. 54 gün hep bizimleydiler. Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy beni çağırdı ve konuştuk. 23 kişiye prim dağıtılıyordu. Biz bütün primin bir havuza koyulup 26 kişiye eşit dağıtılmasını istedik. Bir kısmı da ayrıldı. Grup maçlarında oynayan Hasan Özer, Suat Kaya gibi oyunculara verildi. Bu bir takım olma düşüncesidir.
"TEK SORUMLU ARDA DEĞİL"
Geride kalan iki maçta da takımın her bir ferdinin tel tel döküldüğü ortada. Performansı düşük, eksik, yanlış mevkide oynamış birçok oyuncunun olduğu bir kadroda tek sorumluArda Turan değil. Evet, o da maç eksiği ile gelmiş Fransa'ya ancak tek başına ne yapabilir? Kimi koysan ne yapabilir? Arda'nın reklamlarda oynaması ve çok göz önünde bulunması tüm olayları onun üzerine yıkıyor. Eminim ki ilk basın toplantısında Fatih Terimona sahip çıkacaktır.
Birçok hataları olanlar, başını kuma gömenler. Oradaki herkes kadar hatası olan bir futbolcuyu, kendilerini unuttururcasına manşetleri onun üzerinden kurgulamasını doğru bulmuyorum. Arda konuşuluyor evet ama birçok hatayı da Arda örtmemeli."